Spania închide capitala Madrid și ia din nou măsuri dure. Cel mult 6 oameni la masă și 15 la priveghi

0
1044

Consiliul extraordinar de miniștri a declarat vinerea aceasta starea de alarmă (echivalentul stării de urgență în România), în Comunitatea Madrid, timp de 15 zile. Declarația a fost publicată ieri în Monitorul Oficial al Statului (BOE) în jurul orei 17.00 și este deja în vigoare.

Practic, aceasta înseamnă că regiunea capitalei și cele opt municipalități din jurul Madridului sunt închise din nou ca în momentul de vârf al primului val al pandemiei, din lunile martie-mai, și că cetățenii care doresc să depășească limitele stabilite pentru a merge în vacanță de weekend se confruntă cu amenzi.

Sancțiunile vor fi impuse cu „proporționalitate și necesitate”, după cum a afirmat Ministrul de Interne, Fernando Grande-Marlaska, în conferința de presă după declararea stării de alarmă. Redăm mai jos măsurile adoptate în Madrid și în orașele-satelit din jurul capitalei.

Măsurile de carantină din Madrid și orașele din jur

 • Nu se poate intra sau ieși din capitala Madrid și alte opt orașe: Alcobendas, Alcorcón, Fuenlabrada, Getafe, Leganés, Móstoles, Parla și Torrejón de Ardoz. Alcalá de Henares, afectate de măsurile anterioare, așa cum a explicat ministrul Sănătății, Salvador Illa, în aceeași apariție.
 • Oamenii pot părăsi aceste nouă locații doar din motive de muncă, sănătate sau alte motive de forță majoră.
  Circulația rezidenților în cadrul municipalităților afectate este permisă, dar Guvernul recomandă evitarea călătoriilor și a activităților neesențiale.
 • Durata stării de alarmă va fi de 15 zile calendaristice.
 • Adunările sociale, atât în ​​spațiile publice, cât și în cele private, sunt reduse la șase persoane, cu excepția cazului în care cei din grup locuiesc împreună sau participă la acele activități în care sunt stabilite limite specifice.
 • Capacitatea maximă a magazinelor este redusă la 50%, iar ora maximă de închidere a acestora este de 22.00.
 • În unitățile de ospitalitate și jocuri, capacitatea este limitată la 50% în interior și 60% în aer liber. Nu este permis consumul la bar, iar capacitatea maximă pe fiecare masă din local este de șase persoane. Ora maximă de închidere este stabilită la ora 23.00, cu excepția livrării de alimente la domiciliu.
 • În instalațiile sportive, atât în ​​aer liber, cât și în interior, capacitatea este, de asemenea, redusă la 50%, cu maximum șase persoane pentru sporturile de grup, cu excepția competițiilor oficiale care sunt guvernate de protocolul specific al Consiliului Superior de Sport.
 • Academiile și centrele private de formare sau predare care nu sunt reglementate își reduc capacitatea la 50%.
 • În lăcașurile de cult capacitatea este redusă la o treime, cu o distanță minimă de 1,5 metri și pentru priveghiuri se stabilește o limită maximă de 15 persoane dacă este în aer liber sau 10 dacă este în spații închise.

Leave a reply