SPANIA Cum au reușit școlile să mențină sub control infecțiile cu coronavirus în primul trimestru al anului universitar 2020-2021?

0
1303

Cum au reușit școlile si centrele educative  spaniole să mențină sub control infecțiile cu coronavirus în primul trimestru al anului universitar 2020-2021?

Protocolul Consiliului Educației din Spania stabilește măsuri clare, cum ar fi formarea numitelor „grupuri  de bule” ventilația periodică și frecventă a sălilor de clasă utilizarea obligatorie a unei măști sau spălarea mâinilor de mai multe ori pe zi

Respectarea acestor linii directoare, care a cauzat unele nelămuriri la începutul cursului, a fost scrupuloasă și foarte strictă, informeaza elperiodico.com

Aceasta a fost cheia menținerii activității școlare și universitare din Spania

Utilizarea măștii este obligatorie de la vârsta de 6 ani și recomandată de la 3 la 5 ani. 

a. Reorganizarea centrelor și sălilor de clasă și reorganizarea, prin urmare, a tuturor orelor de intrare și ieșire, a activităților și a recreilor la centre.

 

 

b. Crearea unor grupuri stabile de coexistență sau „grupuri cu bule”, alcătuite dintr-un număr de elevi (în funcție de vârstă) și care nu se amestecă între ele.

 

 

c. Distanțarea fizică în interiorul și în afara clasei. Contactele ar trebui limitate prin menținerea unei distanțe de 1,5 metri între studenți. 

 

 

d. Curățarea cel puțin o dată pe zi a sălilor de clasă și ventilația între ture, stabilind, de asemenea, un program pentru curățarea zilnică și dezinfectarea mediului școlar. 

 

 

e. Igiena mâinilor ca măsură de bază pentru a evita transmiterea, precum și igiena respiratorie. La intrarea și ieșirea din centrul educațional, înainte și după locul de joacă, mâncând și întotdeauna după ce ați mers la baie și, în orice caz, de cel puțin cinci ori pe zi.

 

 

f. Utilizarea măștii este obligatorie de la vârsta de 6 ani și recomandată de la 3 la 5 ani.

 

 

g. Reorganizarea centrelor și sălilor de clasă și reorganizarea, prin urmare, a tuturor orelor de intrare și ieșire, a activităților și a recreilor din centre.

 

 

h. Comunicare activă. Echipa de conducere a fiecărui centru trebuie să se asigure că informațiile privind protocoalele de acțiune și măsurile de prevenire, igienă și promovare a sănătății implementate ajung și sunt înțelese atât de elevi, cât și de familii.

i. Management de caz. Gestionarea adecvată și timpurie a centrelor înainte de posibila apariție a unui caz și în cazul în care acesta este pozitiv, informează familiile elevilor care au fost în contact, precum și obligația de a se izola timp de 10 zile.

 

 

 

Leave a reply