Spania anunţă primul caz de infectare cu coronavirus local: bolnavul nu a călătorit nici în China, nici în Italia

0
482

Un nou pacient cu coronavirus, confirmat la prânz, miercuri, la Sevilla, a ridicat la 10 numărul persoanelor infectate şi confirmate oficial de autorităţile sanitare din Peninsula Iberică.

În total, pe lângă acest pacient din Sevilla, mai există următoarele cazuri: doi pacienți infectaţi cu Covid-19 la Madrid, alți doi în Catalunya, patru în Tenerife și unul în Castellón.


Pacienţii care au reprezentat primele două cazuri înregistrate în Spania, unul în Tenerife și celălalt în La Gomera, au fost deja eliberaţi din carantină, în urmă cu câteva zile.

Însă în prezent, atenția autorităților din domeniul sănătății este concentrată, pe lângă numărul celor afectați, pe felul şi căile prin care se dobândeşte infectarea, deoarece pacientul din Andaluzia nu părăsise recent zona sa!

Ministerul Sănătății a confirmat miercuri că pacientul care a fost depistat pozitiv cu coronavirus în Sevilla nu a călătorit recent în străinătate, nici în China, nici în Italia, nici în altă parte.

Însă pe de altă parte e la fel de adevărat că pacientul de 6 de ani nu știe dacă a intrat în contact cu persoane cu risc de infectare. El a raportat că, în urmă cu câteva săptămâni, a părăsit capitala andaluză pentru a participa la o întâlnire de lucru.

Pacientul internat la Spitalul Virgen del Rocío, din Sevilla, primul caz confirmat de coronavirus din Andaluzia, „evoluează clinic bine”, potrivit purtătorului de cuvânt al grupului de monitorizare a coronavirusului în Andaluzia, Immaculate Salcedo.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 60 de ani internat la Spitalul Virgen del Rocío, din Sevilla. Rămâne izolat într-o cameră de spital și, deși are febră, starea lui nu este gravă.

Leave a reply