marți, noiembrie 30

Șoșoacă se visează noul Miron Cozma al minerilor. Discurs instigator, mincinos, violent anti-Europa, la Lupeni

7
3165

Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă (45 de ani), devenită independentă după ce a fost exclusă din AUR, s-a deplasat sâmbătă la Lupeni, încercând să obțină capital politic din necazurile minerilor. Șoșoacă a ținut un discurs violent anti-european, xenofob, populist, demagogic, pigmentat cu minciuni grosolane.

articol preluat din portalul ziaristii.com – partener media

 

Senatoarea Urlătoare a instigat la violență, la răsturnarea ordinii constituționale și la exterminarea conducătorilor din ultimii 31 de ani, prin „trimiterea lor la Canal”, unde „să muncească pe brânci până crapă”.

Toate aceste instigări și amenințări constituie infracțiuni sancționate de Codul Penal.

Minerii prezenți la manifestarea electorală a senatoarei Șoșoacă au picat ușor în plasa Urlătoarei, apaludând-o și scandând pe parcursul discursului ei iresponsabil. Cei câteva sute de ortaci chiar și-au pus speranțele în ea, așa cum în anii ’90 – la fel de naivi – au mers pe mâna infractorului Miron Cozma.


Șoșoacă s-a lăudat și că intră în subteran, dar n-a primit aprobare pentru așa ceva. Senatoarea a încercat să se victimizeze și din acest motiv, deși ce voia ea ar fi însemnat încălcarea regulamentului de intrare în subteran.

Mare parte a discursului șoșocesc a fost transmisă în direct de România TV, canalul de propagandă al fugarului Sebastian Ghiță.

La tribuna improvizată la Lupeni, toți purtau mască de protecție, cu excepția senatoarei Șoșoacă.

Discursul penal al senatoarei Șoșoacă

„Ne aflăm în această situație pentru că de 31 de ani România e condusă din afară. E nevoie să falimentăm România pentru a fi cumpărată la bucată de străini.” (Se scandează: „Hoții! Hoții! Hoții!”)

 • „S-ar putea da drumul la toate minele din România, iar dvs. ați putea avea salarii de 3-4.000 de euro pe lună.”

 • „Asta am ajuns noi, românii: din cel mai puternic și mai brav popor, am ajuns spălătorii de funduri ai Europei!” (Se scandează: „Hoții! Hoții! Hoții!”)

 • „Dacă oțelăriile ar fi românești, voi ați trăi în puf! Voi și familiile voastre.”

 • „Suntem conduși de hoți și trădători. Guvern de orientare fascistă. Faciștii sunt la putere în România. Nu dai dau doi bani pe oameni, pe țară, pe popor!” (Se scandează: „Hoții! Hoții! Hoții!”)

 • „Unde-i SMURD-ul lui Arafat? Nemernicule care ai omorât o țară! Ești criminalul României! Unul dintre criminali.” (Se scandează: „Criminalul! Criminalul! Criminalul!”)

 • „Am înțeles că 40 de mineri sunt în spital.” (Cineva din mulțime: „Nu, 6”.) „Bine, 6… Știe cineva ce se întâmplă cu oamenii ăia în spital? Să nu mă facă a naibii, că mă duc și în spital!” (Se scandează: „Rușine, rușine, rușine să vă fie!”)

 • „70 de milioane de euro date de Guvern televiziunilor în timp de pandemie și voi muriți de foame!”

 • „Ăștia au prăduit România mai rău decât turcii și tătarii! Ar trebui să umplem pușcăriile cu ei, să-i trimitem la Canal și să muncească acolo pe brânci până crapă!” (Se scandează: „Hoții! Hoții! Hoții!”)

 • „Cine ne conduce acum? Unii comandați de agenturile străine, cum zicea Ceaușescu.” (Se scandează: „România, trezește-te! România, trezește-te!”)

 • „De ce nu se aplică tehnologia lui Horneț? Nu se vrea să fim o putere în extracția cărbunelui. E trădare națiională! E subminarea economiei naționale, prin acest guvern de trădători și mafioți!” (Se scandează: „Trădătorii! Trădătorii! Trădătorii”)

 • „De ce nu sunt lăsată să intru în subteran? Are voie doar prefectul. Cică mi se aprobă în 5 zile… Eu ar trebui să am prioritate, pentru că eu, ca senator, sunt aleasă de popor, prefectul e numit.”

 • „Nu cedați, că-și vor bate joc de voi cum o fac de 31 de ani!” (Se scandează: „Nu cedăm! Nu cedăm! Nu cedăm!”)

 

7 comments

 1. Petre 20 februarie, 2021 at 17:14 Răspunde

  Nu e nimic antieuropean in ce spune, vi se pare voua. Care e problema daca s-ar respecta standardele promise acestor profesionisti, ca si in Germania, sau sunteti proguvernamentali voi? Asadar fiti obiectivi, si nepartinici. Pana si Ceausescu s-a dus in mina dupa revoltele din 1977. Dupa vizita lui, minerii au primit, instalatii de aerare subterane si abataje de lucru din occident, si alte drepturi ca in restul lumii civilizate, chiar daca nu erau la paritate cu tzarile vestice. E mai bine sa luam la pretz dublu, lucruri mai proaste din Germania sau din afara noii confederatii UNIONALE capitaliste, si sa ne chinuim zone si oameni in Romania, in loc sa protejam, cum face Germania ? !!! Informati, si informativa corect, sau doar precizati, daca nu vreti sa suparati guvernantzii, asupra evenimentelor ce au loc (asa cumva), “in the green forest”….. birds of wor(l)d.

 2. Alexandru 20 februarie, 2021 at 19:46 Răspunde

  DIICOT să se autosesizeze şi s-o aresteze pe această nemernică controlată evident de la Moscova (cf.prv.art.397 din cp şi pentru răspândirea de informaţii false prin care se pune în pericol siguranţa naţională). Şi nu pentrucă o cheamă “Iovanovici” ci pentrucă s-a scăpat acum câteva zile cerând vaccinul rusesc şi pentrucă în discursul ei a “uitat” de firmele ruseşti care în vremea lui Ilici Iliescu au pus pe chituci metalurgia românească (Combinatul de la Târgovişte, Industria Sârmii Câmpia Turzii, UCM Reşiţa, Combinatul de la Hunedoara, etc..). Sper că SRI n-a dormit şi s-a documentat. Nu va ajunge erou (ca Hitler) cum speră ci va fi dovedită ca trădătoare şi anarhistă în vreme de Pandemie şi Criză economico/socială mondială. Este evident că atentează la securitatea naţională!

 3. Anca-Ileana Batareanu 21 februarie, 2021 at 09:59 Răspunde

  Cucoana asta trebuie pusa sub interdictie. Numai minciuni sfruntate si rautate da din ea. Ca sa nu mai spun ca nu se pricepe la nimic, dar se pronunta.Spre exemplu : “daca otelariile ar fi romanesti, ati trai in puf” .Afla cucoana ca huila scoasa din Valea Jiului NU e cocsificabila, deci nu e buna pentru cocsul necesar la furnale. Ea poate fi folosita doar drept combustibil pentru locomativele cu abur (isorie, taica !) sau pentru termocentrale (cum e cea de la Mintia). Pe vremea cand functionau cocseriile, carbunele cocsificabil era importat din URSS, din Polonia, Cehoslovacia, Australia si SUA. Dar ce sa stie tanti asta ?! Ca nu stie nu ar fi o nenorocire, nenorocirea este ca se afla in treaba si spune prostii .

 4. Pataki 21 februarie, 2021 at 16:16 Răspunde

  Se visează, dar nu prea mai sunt mineri, și dacă nu se grăbește o să fie șef și executant, e rușinos că la conducerea unităților miniere au ajuns oameni care se îngrijeau de bunăstarea lor și de ce care au muncit au uitat complet împreună cu șefii sindicatelor care numai interesele minerilor nu le-au slujit !

Leave a reply