Șoșoacă (AUR) s-a dus la falsa ”Peșteră a Sfântului Andrei”. Iar Teodosie spune că e ok să moară oameni la pelerinaj!

0
5333
Ceremoniile religioase de la Peștere Sfântului Andrei din localitatea constănțeană Ion Corvin au loc cu restricții pentru credincioșii care nu își au domiciliul în localitate, existând filtre ale Poliției care îi opresc pe șoferi.
Peste 130 de jandarmi şi poliţişti sunt mobilizați luni în zona mănăstirii “Peştera Sf. Apostol Andrei” din comuna Ion Corvin, având voie să participe la ceremoniile religioase doar localnicii. De la ora 8.45, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, alături de mai mulți preoți, oficiază Sfânta Liturghie la Mănăstirea “Peștera Sfântului Apostol Andrei”.
La slujbă a venit și Diana Şoşoacă Iovanovici, avocata lui IPS Teodosie, care a susținut din nou că dreptul de a participa la sărbătoare nu poate fi îngrădit, iar dacă nu ar fi fost lăsată să treacă, ar fi luat-o pe câmp și tot ar fi mers.
Reamintim că IPS Teodosie a încercat inclusiv în instanță să anuleze decizia autorităților de restricționare a pelerinajului.
Întrebat la o televiziune locală dacă nu cumva pierderea unei vieţi omeneşti în urma posibilei infectări cu coronavirus la pelerinaj ar fi un preţ prea mare plătit pentru ca evenimentul religios să aibă loc, IPS Teodosie a răspuns:
“Nu, cine vine la această sărbătoare, iar acolo este momentul să plece din viaţa aceasta, el pleacă la Dumnezeu”, a spus Teodosie.
Cu alte cuvinte, pentru alde Teodosie, Șoșoacă și alți militanți e ok să moară oameni din cauza unui pelerinaj!
Șoșoacă este militantă AUR (partidul lui George Simion, zis și ”Alianța Unirii cu Rusia”), un ”pui” politic creat de PSD pentru a manipula alegătorii fostului Partid România Mare al lui Corneliu Vadim Tudor.
Ce nu spun Șoșoacă, Teodosie și alți profitori politici ai credinței este că așa-zisa ”Peșteră a Sfântului Andrei” este un fals ordinar.
Jurnalistul și expertul Sorin Ioniță a demonstrat cu probe clare că nu există NICIO dovadă a trecere apostulului Andrei prin Dobrogea, darămite prin localitatea unde are loc pelerinajul.
”Construirea unei conexiuni cu Sf Andrei a cerut ceva efort de imaginaţie, deoarece menţiunea pasageră şi incertă din arhive că apostolul a făcut misiune “în Sciţia” putea însemna orice la momentul când a fost făcută: toponimul se referea la un teritoriu vast din nordul şi vestul Mării Negre, cu definire destul de fluctuantă în timp şi de la autor la autor. În tot cazul nu se poate trage concluzia că e vorba musai de Dobrogea, necum de colţul ei de sud-vest. Mai mult decât atât, apostolii n-au practicat sihăstria prin peşteri, ci dimpotrivă au mers să predice credinţa vizibil, în centre urbane cu audienţă mare; ascetismul sihastru şi izolarea în peşteri au apărut mai târziu. Nu e clar în rândul cui ar fi făcut apostolat Sf Andrei prin aceste pustietăţi”, a scris Sorin Ioniță într-un material foarte documentat pe tema inventării ”Peșterii Sf. Andrei” de către reprezentanți ai Biserici Ortodoxe Române.
Demonstrația pe larg, AICI.

Leave a reply