duminică, septembrie 25

Sorin Oros: „Viața are reguli, NATO are reguli, până și războiul are reguli. Dar când cineva nu le respectă, mă tem că altcineva poate trece peste regulile inițiale pentru a interveni”

0
745

NATO zice că nu atacă deliberat un stat care a atacat alt stat, dacă ultimul nu e membru. În război este interzis să ucizi deliberat civili sau să violezi femeile statului ocupat.  

NATO respectă regula și nu intervine fizic în tragedia ucraineană. Rusia nu respectă regula războiului, și ucide civili și violează femei. 

 Dacă NATO va mai respecta mult timp regula, e posibil ca hoarda rusă să nu mai aibă ce viola decât bunici rămase de pe vremea lui Stalin.  

Cred că nu e suficient să livrezi armament, drone, echipament militar, etc, ucrainenilor, nu e suficient să sancționezi economic Rusia și pe oligarhii corupți, nu e suficient să expulzezi 10, 100 sau o mie de spioni rusnaci. 

 Cred că e nevoie de intervenție militară.

Spun asta pentru că… Dacă îmi intră-n casă 5 ruși lupt cu ei, dar doi apucă să-mi violeze femeia. Urlu, mă agit, se aude-n stradă și vin vecinii.  

 

Conform regulii, nu pot intra în casa mea că e proprietate privată, regulă care pe ruși nu i-a deranjat, și-atunci vecinii îmi aruncă pe geam 5 cuțite, 3 baltage și o lopată.

 Să rezist asalturilor rusnace. Între timp, hoarda îmi ucide și fetița de 10 ani, violată în garaj.

Vin și mai mulți vecini și îmi aduc și mai multe cuțite, pistoale, lopeți. 

 

Mai tai doi ruși, dar unul îmi împușcă și băiatul care lupta alături de mine. Vecinii se tot uită pe geam și mă asigură că voi învinge.  Dar copiii mi-s morți, iar femeia violată se stinge și ea. De durere, de disperare, de neputință. Vecinii urlă, fac poze cu telefoanele și mă îmbărbătează.  

Dar nu sar geamul să mă ajute. Doar privesc. Și văd cum un rus îmi aruncă o grenadă în față. Și… KONIEȚ FILM!  Regulile se pot încălca în situații extreme de genocid sau crime de război. Sau e prea mare frica de butonul atomic?

 

Sorin Oros este actor, regizor, dramaturg, jurnalist, scriitor

Sursa: cont Facebok Sorin Oros

 

Leave a reply