Sorin Oros: „Putin. Mulți îl apreciați. Și Hitler, și Stalin au fost iubiți. Desigur, știți că au ucis milioane de oameni, dar iubirea n-are rațiune, nu-i așa

0
332

Opinii de front!  

Cum e firesc, românu’ cu intarsii de geto-dac sau hun a abandonat iute subiectul Covid și a apucat abrupt, cu vaste cunoștințe istorice subiectul sângeros al „operațiunii militare speciale” inițiat de un nebun.  

De unde până mai ieri nici nu știau că există Ucraina, decât că auzeau că de acolo se aduc țigări, de câteva zile mulți români ne predau lecții de istorie.  

Nu, nu istoria țării lor, ci a Ucrainei. Ne explică cum Ucraina nu a existat în istorie, și că a fost încorporată ba în Rusia, ba în Germania nazistă, ba în URSS, ba în Polonia, ba în Austro-Ungaria, ba a rupt teritorii din alte țări.  

A rupt și din țara sfântă, România, iar asta îi doare rău. Bun. Dar două detalii, pe care ei le ignoră îi fac să fie lipsiți de credibilitate. 1 – Bucovina și Basarabia a fost ruptă nu de Ucraina, ci de Rusia stalinistă, iar 2 – toți cei care urlă o fac agramat. Exact ca antivacciniștii. 

Pe de altă parte sar mulți creștini urlând că blândul popor român s-a mobilizat și a strâns ajutoare (lăsând autoritățile competente să gândească strategii, în acest timp), dar refugiații au mașini de lux.  

De parcă cei care fug din calea bombelor putiniste trebuie, musai, să fie ultimii oameni, pleava Ucrainei. Dacă aveți un vecin cu care vă certați zeci de ani pentru că anual își mută gardul câte un metru în interiorul proprietății voastre, iar într-o zi îi arde casa voi ce faceți?  

Vă bucurați și chiuiți sau aruncați apă peste foc? Vă gândiți, oare, că în timp ce chiuiți focul poate cuprinde acareturile voastre? Nu, nu vă gândiți. În penitenciarele sud-americane au avut loc incendii anii trecuți.  

Pompierii au intervenit și au stins focul salvând zeci de criminali, hoți, violatori, pedofili. Nu au salvat academicieni. Au salvat OAMENI! Cei care fug din Ucraina sunt tot oameni; gospodine, muncitoare, copii, interlopi, profesoare, fotomodele, șomeri, dar OAMENI. 

 Îi mai acuzați pe bărbații ucrainieni că dau șpagă la vamă pentru a scăpa de război. Nu zice nimeni că bărbații trebuie să fie eroi. Unii vor doar să fie vii. Și-apoi, voi cât de mari eroi sunteți? 

 La manifestațiile anti dictaturii care se voia instalată prin cățărarea putinelului dragniot, cariat și deșelat de irinuca (femeia, nu capra lui Creangă!), câți ați ieșit? Și nota bene, acolo nu erau rachete, bombe sau gloanțe de război!  

Putin. Mulți îl apreciați. Și Hitler, și Stalin au fost iubiți. Desigur, știți că au ucis milioane de OAMENI, dar iubirea n-are rațiune, nu-i așa? El își iubește poporul, îl ține în sărăcie și ignoranța, iar acum a invitat niște musulmani ceceni să omoare, pentru el, civili ortodocși.  

Are vreo patru fete, dintre care două studiază, sub identități false, în Europa asta pe care o urăște. Una e măritată cu un olandez. Da’ școlile din Rusia nu îs bune? Da’ un rus sanătos nu se putea găsi pentru fata lui? 

 Rusia și Ucraina e amestecată de familii mixte. Cum să intri în orașele Ucrainei și să-ți bombardezi cetățenii? Dacă astea sunt granițele statelor europene în 2022 de ce să intri cu armata în alt stat ca să-l alipești?  

Daca am ieși pe străzi și am înjunghia orice om îmbracat mai bine, cu o mașină luxoasă cum ar fi?  

Altă chestiune care iese în evidență acum e aia cu știrile false. Așa este. Ele există. Cel mai elocvent exemplu e cel predat, à la carte, de Aneta 3, cu jocul video pe calculator în care gâdea, 

 badea și un mare gheneral de aviație ne arătau, în exclusivitate, un atac din acest război fratricid. Dar voi vă luați lumină fix de la Aneta 3, de ani de zile!  

Judecați, judecați, judecați! Ce să fac, am și eu reminiscențe leniniste! Dar e unica soluție pentru a nu cădea în ridicol! Analizați o informație! Sau tăceți! De ce e musai să afle toți că sunteți proști? Hai, meditați la asta, experților în istoria Ucrainei! Bunilor creștini, samaritenilor!  

P.S. Și ca o concluzie, deloc pripită, aș putea să fac un pariu că în caz de invazie rusească la noi, voi ați sări peste femeile cu copii ca să treceți granițele dându-vă ultimii bănuți adunați cu sudoare! Eroilor!  

Sorin Oros este actor, regizor, dramaturg si scriitor.
Sursa: Cont facebook

 

 

Leave a reply