vineri, octombrie 7

Sondaj. Partidele Opoziţiei, în regres. PNL, în creştere, PSD lider

Sondaj CURS realizat pe 1067 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste, cu marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion +/-3%, la un nivel de încredere de 95%, prin metoda CATI, în perioada 19 – 26 mai.

Liberalii au ajuns la 23% în ultimul sondaj realizat de CURS, în luna mai, în timp social-democraţii au 35% în opţiunile de vot ale electoratului. Formaţiunile Opoziţiei sunt în scădere continuă faţă de ultimele studii sociologice.

PNL a crescut cu trei procente faţă de sondajul CURS din luna martie, cu toate că în ultimul timp Coaliţia a avut de gestionat mai multe crize, de la efectele războiului din Ucraina, preţul la energie sau creşterea accelerată a preţurilor la alimente.

PSD se menţine lider în opinia celor chestionaţi, cu 35%. Formaţiunile parlamentare din Opoziţie sunt în scădere, Alianţa pentru Unirea Românilor ajungând la 10%, în timp ce Uniunea Salvaţi România este la 9%.  O supriză este Partidul Mişcarea Populară, care are o intenţie de vot de 6%, în timp ce UDMR se menţine la 5%. Partidul Puterii Umaniste, formaţiune controlată de Dan Voiculescu, e cotată la 4%, în timp ce Alianţa pentru Patrie, asociată cu Liviu Dragnea, este la 2%, informează adevarul.

Leave a reply