sâmbătă, septembrie 19

Singurul aeroport din lume cu ”5 stele COVID”

0
176

Skytrax, un organism care examinează și evaluează aeroporturile din întreaga lume, atrage de obicei atenția asupra industriei aeronautice cel puțin o dată pe an, în timpul mult așteptatei ceremonii de premiere.

Anul acesta, premiile World Airline Awards, care ar fi trebuit să aibă loc la Hotelul Langham din Londra, au fost anulate pe 7 iulie.

“Într-o perioadă în care multe companii aeriene trebuie să facă reduceri substanțiale ale forței de muncă, nu considerăm că este o perioadă adecvată pentru a li se cere să celebreze premiile”, a explicat atunci un purtător de cuvânt al companiei, citat de ABC.

Acum, Skytrax revine cu o nouă clasificare (5 stele Covid-19) menită să evalueze protocoalele de igienă ale aeroporturilor. Și primul care a obținut această clasificare maximă a fost Roma-Fiumicino, cunoscut oficial ca Aeroportul Internațional Leonardo da Vinci.

Potrivit unei declarații a Skytrax, „ratingul aeroportului Covid-19 evaluează procedurile de curățare și dezinfectare, politicile și controlul distanțării sociale, utilizarea măștilor, disponibilitatea gelurilor, utilizarea echipamentelor de protecție personală de către personal și alte aplicații de igienă”.

Marcarea distanței pe scările aeroportului din Roma 

Skytrax consideră că procedurile legate de Covid-19 sunt bine aplicate pe aeroportul Roma Fiumicino, cu semnalizare simplă și eficientă și informații în mai multe limbi.

În zonele cu trafic intens al terminalului, aeroportul are propria echipă de biosecuritate formată din 40 de persoane, care facilitează distanțarea socială și asigură respectarea utilizării măștilor.

Edward Plaisted, de la Skytrax, a asigurat:

„Aeroportul Roma Fiumicino a făcut o treabă excelentă cu protocoalele Covid-19 care permit un mediu sigur. În ceea ce privește igiena mâinilor și distanțarea socială, aeroportul are proceduri robuste și, mai important, acest lucru este întărit de un nivel ridicat de atenție la curățarea terminalelor în punctele cu atingere mare”.

Pe lângă ratingul de cinci stele, alte trei aeroporturi au primit trei stele pentru răspunsul lor anti-Covid: Aeroportul Malaga-Costa del Sol (AGP) din Spania, Nice Côte d’Azur (NCE) în Franța și Heathrow din Londra (LHR).

VEZI ȘI:

Presa din România care a acceptat reclama chinezilor de la Huawei, criticată de ambasadorul SUA

România, Elveția estului? ”Zeci de companii străine studiază posibilitatea de a investi în România”

VIDEO-FOTO Exclusiv. Reportaj cu protestele și vandalismul de pe străzile din Chicago, Fiumicino

Leave a reply