luni, septembrie 27

SINDICATE-ROMÂNIA: Sindicatele din Educație cer Guvernului să clarifice situația salariilor profesorilor

0
83

Guvernul României trebuie să anunţe cât mai repede dacă vor fi majorate salariile în educaţie, în caz contrar tăcerea autorităţilor va fi interpretată ca o invitaţie la proteste, se arată într-un comunicat comun al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) şi Federaţiei Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”, remis, marţi, AGERPRES.

“Premierul României, domnul Florin Cîţu, a anunţat, din nou, fără a da dovadă că ar avea o minimă doză de părere de rău, că salariile din sistemul de învăţământ românesc nu vor fi majorate în acest an, în urma deciziei luate la începutul anului de a îngheţa toate salariile în sectorul bugetar în anul 2021. A fost poate cel mai vehement şi triumfalist “NU” exprimat până acum în raport cu solicitările pe care le-am înaintat Guvernului României”, se arată în comunicat.


Sindicaliştii arată că oamenii din învăţământ sunt revoltaţi – pe bună dreptate – pentru că văd că realitatea nu are nicio legătură cu declaraţiile premierului în ceea ce priveşte “consistenta” creştere economică.

”Când merg la piaţă sau când îşi plătesc utilităţile constată că ceea ce afirmă şeful Executivului este o diversiune/ lipsă de documentare/ tratare cu dispreţ a acestora/”, subliniază federaţiile sindicale.

Potrivit acestora, majorările salariale acordate în ultimii doi ani cadrelor didactice au fost anihilate de inflaţia recunoscută oficial de Banca Naţională a României şi de creşterea preţurilor la produsele de bază şi la utilităţi.

Aceste majorări salariale, care ar fi trebuit deja să fie acordate, ar însemna o creştere a veniturilor între 250 şi 500 de lei pe lună.

Leave a reply