marți, septembrie 28

SINDICATE: Ministrul Drulă se pune și cu sindicatele din CFR

2
344

Iată că, după ce și-a arătat forța politică cu sindicatele din Metrou, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă încearcă aceeași stratagemă și cu cele de pe căile ferate. Victima sa, de această dată se vrea a fi Iulian Măntescu, președintele în exercițiu a Federației Mecanicilor de Locomotivă, din România.

Astel, începând cu data de 28 mai, a.c. liderul sindicatelor s-a trezit cu contractul de muncă desfăcut. Dar, iată întreaga poveste, așa cum ne-a fost relatată, de către președintele FMLR, Iulian Măntescu:


”Da, în 28 mai mi-au făcut-o. Încă nu s-a soluționat, inițial  eu făcând anul acesta 60 de ani, și lucrând pe locomotivă m-am pensionat.

Dar, ei nu făcut altceva decât să facă o ”epurare sindicală”, deranjându-i prin atitudinea mea, atât împotriva lor, dar și prin atitudinea de a ieși  și de a lua atitudine în presă, împotriva acțiunilor lor.

Din punct de vedere al legii, pe perioada mandatului eligibil, nu au voie să desfacă contractul  de muncă. Eu am mers și le-am spus, foarte probabil ca instanța să decidă… pentru că, în final m-am îndreptat împotriva deciziei în instanță și sper ca instanța să judece cu celeritate și să ia decizia cea mai bună vis a vis de aceasta.

Eu unul am mers pe două capete de apărare: încălcarea prevederilor Codului Muncii, în special al articolului 83, unde clar am dreptate.

Anul trecut, fostul director, Titi Preoteasa a desființat posturile de lider de sindicat, iar noi tacit am acceptat, asta este.

Iar noul Consiliu de Administrație, dimpreună cu conducerea au stabilit reînființarea posturilor de lider de sindicat, iar de la 1 mai m-a luat de pe postul meu de ”instructor regional” si mă pune pe  cel de ”expert relații  sociale”!”

La final, președintele celui mai mare sindicat, de pe căile ferate ne-a concluzionat că:

”Așa că, instanța va constata că postul meu exista deja, dar a fost reînființat la un an de zile de la desființare. Conducerea mi-a schimbat CIM-ul, l-am semnat pe 1mai, iar pe 28 mai îmi desfaci contractul. Deci vorbim despre un act de discriminare...”

2 comments

Leave a reply