Simona Halep, de neoprit la Australian Open. Şi-a asigurat deja locul 2 mondial

0
688

Simona Halep face un turneu excelent la Australian Open: a legat deja patru victorii, toate cu 2-0 la seturi. Doar primul set din cele opt de până acum a ajuns la tie-break, în rest românca a câștigat fără prelungiri, relatează ziaristii.com.

În turul 4 (optimi de finală), Simona Halep a învins-o pe belgianca Elise Mertens cu 6-4, 6-4. Meciul a fost dur, belgianca a jucat foarte bine, dar românca a avut permanent controlul și a știut să închidă ambele seturi la timp, sprintând de fiecare dată de la 4-4 la 6-4.

Prin această victorie, Simona Halep și-a securizat locul 2 mondial la finalul turneului de la Melbourne. În clasamentul WTA Live, românca are deja 5.751 de puncte, iar olandeza Kiki Bertens, singura adversară care o mai putea depăși (conform calculelor dinaintea „optimilor”), ar ajunge la 5.725 dacă ar câștiga turneul. Așadar, Bertens n-o mai poate ajunge pe Halep la Australian Open.

Clasamentul WTA Live:

În sferturi de finală, Simona Halep (28 de ani) o va întâlni pe Anett Kontaveit (Estona, 24 de ani, locul 31 WTA), care în „optimi” a trecut greu de puștoaica Iga Swiatek (Polonia, 18 ani, locul 56 WTA): 6-7, 7-5, 7-5.

Leave a reply