luni, septembrie 26

Sighiartău despre varianta Ciucă-președinte PNL: ”Premierul a crescut considerabil în sondaje”

0
192

Surse din interiorul PNL au declarat că 40 de lideri liberali au semnat o scrisoare prin care intenționează să-i ceară lui Florin Cîțu să demisioneze din funcția de președinte al PNL.

Revolta ar fi pornit de la organizațiile PNL din sudul țării și ar fi condusă de prim-vicepreședintele Iulian Dumitrescu.

Acesta ar fi venit cu idea unei scrisori semnate de toți liderii de organizații prin care să i se ceară demisia lui Florin Cîțu din fruntea partidului.

Potrivit Hotnews, alături de Iulian Dumitrescu sunt o parte din prim-vicepreședinți Lucian Bode și Rareș Bogdan dar și majoritatea liderilor de organizații.

Deputatul PNL Robert Sighiartău a declarat, miercuri, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că nu ştie când va fi congresul PNL.

”În special primarii PNL sunt îngrijoraţi, şi, dacă este cazul, indiferent când, vor avea o discuţie în interiorul partidului, tocmai pentru a avea o perspectivă pe termen mediu şi lung şi o linişte în partid”, a spus Sighiartău.

El a arătat că ”din păcate, nu putem spune că suntem aşezaţi într-un mod corect, acum”.

”În contextul în care vom avea congres, poate fi o variantă de preşedinte, a mai spus Sighiartău despre Nicolae Ciucă.

”Premierul a crescut considerabil în sondaje, în primul rând pentru că lumea aştepta un altfel de politician care lasă deoparte demagogia şi face politică de stat şi a demonstrat acest lucru”, a mai declarat Robert Sighiartău.

Florin Cîțu se află într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, la Washington și se întoarce joi, 31 martie.

În interiorul PNL, s-a discutat încă de anul trecut despre posibilitatea convocării unui congres extraordinar pentru înlocuirea lui Florin Cîțu din funcția de președinte al PNL.

După nominalizare lui Nicolae Ciucă pentru funcția premier s-a creat o fractură la nivelul conducerii PNL între Florin Cîțu – prim-vicepreședinții partidului și președintele Klaus Iohannis.

Surprinzător e faptul că această știre apare exact în momentul în care liderul PNL în funcție era pe val, partidul revenise în sondaje, iar președintele Iohannis nu lăsase deloc impresia că e interesant de noi tensiuni politice interne.

Primirea lui Florin Cîțu de către Nancy Pelosi, șefa Camerei Reprezentanților, nr. 3 în stat în SUA, a părut un semn că președintele Senatului și al PNL are girul partenerului strategic de peste Ocean, dar și al președintelui Iohannis.

Cu toate acestea, iată că în țară lucrurile nu stau deloc așa, iar în PNL cu atât mai puțin poate vorbi cineva de predictibilitate ori stabilitate.

Cert e că urmează iar zile de foc în PNL, la doar câteva luni după congresul cu scandal unde a fost debarcat Ludovic Orban și a fost ales președinte Florin Cîțu.

În plus, la toate acestea se adaugă o altă problemă: acuzația de plagiat adusă premierului Nicolae Ciucă.

Cum va rezolva Nicolae Ciucă problema cu plagiatul?

Jurnalista de investigații Emilia Șercan, specializată în dezvăluiri privind plagiatele la nivel înalt, a demonstrat în PressOne de ce a ajuns la concluzia că teza de doctorat a lui Nicolae Ciucă e plagiat. (Detalii, AICI)

În încercarea de a amâna analiza lucrării sale de doctorat, premierul Nicolae Ciucă a formulat în fața unei instanțe de judecată, prin intermediul unei case de avocatură, o teorie conform căreia Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) este investit ”nelegal” să îi verifice teza și că sesizările primite de această instituție ”sunt grav viciate şi nu respectă cerințele legale”, a scris G4Media.

”Poziția lui Ciucă din fața instanței confirmă, în fapt, dorința sa de a direcționa analiza tezei spre Comisia de Etică de la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”, instituția de învățământ superior unde a obținut doctoratul, în 2003. Această Comisie a mușamalizat, în trecut, două plagiate grosolane din doctoratele unor persoane publice care, apoi, au fost lăsate fără titlul de doctor de către CNATDCU. În plus, șapte dintre cei nouă membri ai Comisiei sunt militari, foști subordonați ai generalului în rezervă Ciucă pe vremea când acesta era ministru al Apărării Naționale”, au mai scris jurnaliștii de la G4Media.

Detalii despre situația la zi a procesului privind plagiatul lui Nicolae Ciucă, AICI

Leave a reply