Sighiartău anunță revenirea la masa coaliției a ”copilăroșilor” Barna și Cioloș, dar nu ca înainte

1
837

Secretarul general al PNL a fost una dintre cele mai ferme voci în această criză începută odată cu retragerea USRPLUS din Cabinetul Cîțu.

Fără a fi agresiv sau tendențios, Robert Sighiartău a punctat totuși de fiecare dată dur felul ”copilăros” în care au acționat oamenii lui Dacian Cioloș și Dan Barna, punând pe seama competiției dintre aceștia ruptura USRPLUS de PNL.

Sighiartău nu a evitat însă să-i avertizeze pe liderii USRPLUS că revenirea lor la putere va trebui renegociată, deoarece ”liberalii au fost extrem de nemulțumiți de modul în care s-au negociat ministerele după alegerile parlamentare”.

Robert Sighiartău a fost vârf de lance în atacul la Ludovic Orban, în iarna trecută, când PNL și USRPLUS negociau împărțirea portofoliilor, acuzându-l pe liderul PNL că a cedat cele mai importante ministere către USRPLUS, cu scopul de a obține la schimb susținerea pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților.

”Cei de la USR PLUS trebuie să știe că după Congres vom începe discuțiile de la zero, în ce privește configurația guvernului. USR PLUS să-și asume că este principalul vinovat și că e necesar să renegociem ministerele. Ei au ieșit de la guvernare într-un moment dificil. (…) USR PLUS trebuie să învețe că astfel de decizii (ieșirea de la guvernare – n.red), micile mișcări de imagine pe care și le fac nu îi ajută în perspectiva anului 2024, când vom avea din nou alegeri. Oricum, ei și până acum, la guvernare, au continuat cu micile lor mișcări de opoziție pentru propria imagine. Nu au înțeles că un partid crește electoral pentru a face lucruri pentru cetățeni și că nu ajută nimănui să rămâi într-o opoziție continuă. (…) Dacă nu vom guverna cum trebuie și nu facem și de la nivel central ceea ce fac multe din administrațiile locale, în 2024 vom avea mari probleme. Retorica și lozincile nu ne mai ajută ”, a comentat Sighiartău în emisiune la Digi24.

„Nu mai este un secret că liberalii au fost extrem de nemulțumiți de modul în care s-au negociat ministerele după alegerile parlamentare. Sunt ministere pentru care noi avem oameni mult mai bine pregătiți și mai eficienți decât are USR PLUS. Avem oameni care pot ocupa aceste ministere. (…) Sigur, ne dorim să guvernăm în aceeași formulă cu USR PLUS și UDMR pentru că ne interesează să aplicăm programele pe care ne-am angajat că le vom implementa, și va exista o împăcare, dar USR PLUS trebuie să-și reconsidere poziția. Pentru că abordarea lor nu mă deranjează doar pe mine, îi deranjează pe liberali și pe toți românii”, a afirmat Sighiartău.

Liderii USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, au fost etichetați de Sighiartău drept niște ”copilăroși” care au acționat la „cald” într-o retorică de politică internă, dat fiind că și ei sunt în competiție internă pentru a prelua președinția partidului:

„USR PLUS au și ei Congres în 2 octombrie și sunt convins că după acest moment vor lua decizia de revenire la guvernare. (…) Nu știu ce s-a întâmplat cu ei. Au luat decizia în pripă. O decizie copilărească din partea domnilor Barna și Cioloș, care s-au gândit la campania lor internă, fără să realizeze că o astfel de decizie afectează țara, națiunea”.

1 comment

Leave a reply