Mureșan și Rareș Bogdan – o nouă dezbatere în plenul PE privind „tratamentul incorect” al Austriei în procedura extinderii spațiului Schengen

1
106

Eurodeputatul liberal Siegfried Mureșan, vicepreședinte al grupului politic PPE, anunță obținerea unui vot favorabil în Parlamentul European pentru o dezbatere privind „tratamentul incorect” al procedurii de extindere a spațiului Schengen.

„S-a votat cu 357 de voturi pentru, 2 abțineri și doar 32 de voturi împotrivă, să avem mâine o dezbatere despre tratamentul incorect în cadrul procedurii de extindere a spațiului Schengen. Această dezbatere va arăta că Parlamentul European este unit în a susține aderarea țării noastre la spațiul Schengen și că majoritatea covârșitoare a europarlamentarilor consideră incorectă decizia de a amâna intrarea României în spațiul de liberă circulație”, a scris Siegfried Mureșan pe pagina sa de socializare.

El a punctat că propunerea dezbaterii a pornit de la cele mai mari trei grupuri politice din Parlamentul European: Grupul PPE, Socialiștii și Grupul RENEW, scrie g4media.

Și eurodeputatul Rareș Bogdan a subliniat că refuzul Austriei de a vota în favoarea aderării României la Spațiul Schengen va fi dezbătut mâine – marți – de șa ora 15.30, în Parlamentul European.

Nu ne oprim, continuăm până vom reuși! România cere ce i se cuvine!”, spune Rareș Bogdan.

1 comment

Leave a reply