marți, octombrie 3

Siegfried Mureșan și Cristian Ghinea anunță revoluția digitală: ”Reformăm și modernizăm România!”

2
1774

În ciuda semnalelor inițiale că negocierile dintre PNL și USRPLUS sunt blocate de împărțirea funcțiilor de înalți demnitari în stat, lucrurile nu stau chiar așa.

E adevărat că nu e o misiune ușoară să tranșezi numele premierului care va conduce viitorul Guvern de coaliție sau pe cel al șefului Camerei Deputaților, dar sunt semne clare că nu numele contează, ci planul de transformare a României.

Discuțiile între echipele de negociere ale PNL, USR PLUS și UDMR reunite sâmbătă la Vila Lac, din București. 

PNL este reprezentat la negocierile pentru împărțirea funcțiilor de Ludovic Orban, Florin Cîțu, Rareș Bogdan și Robert Sighiartău.

USR PLUS și-a trimis la negocieri o echipă formată din cei mai vocali contestatari ai liberalilor: Dragoș Tudorache, Vlad Voiculescu, Dominic Fritz, Dan Barna, Ionuț Moșteanu. 

”Vrem să digitalizăm, să debirocratizăm și să modernizăm România”

De dimineață, au apărut informații pe surse că negocierile sunt blocate sunt blocate de câteva ore din cauza că cei de la USR PLUS pun o condiție fără de care ei nu acceptă să se meargă mai departe: să primească funcția de prim-ministru, sau dacă nu, pe cea de președinte al Camerei Deputaților, pentru Dan Barna, susțineau surse politice citate de Digi 24

Pe de altă parte, atât dinspre liberali cât dinspre lideri USRPLUS prezenți la masa dialogului pe teme importante au aparut informații ”direct de la sursă”, care arată că nu împărțirea de posturi în noua organigramă a puterii este miza, ci planul pentru România.

Iar Siegfried Mureșan (PNL) și Cristian Ghinea (USR) au postat pe paginile lor de socializare detalii despre conținutul real al discuțiilor pe un subiect care înseamnă enorm pentru România și care se suprapune cu un mare plan al Uniunii Europene pentru anii următori: DIGITALIZAREA.

Siegfried Mureșan

Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL și purtător de cuvânt al PPE, a spus că discuțiile dintre părți merg foarte bine.

”Discuțiile între PNL, USR/PLUS și UDMR privind programul de guvernare au început cu capitolul privind digitalizarea.
Am început cu acest capitol fiindcă vrem să digitalizăm, să debirocratizăm și să modernizăm România cât mai rapid.
Discuțiile merg foarte bine”, a scris Mureșan pe pagina sa de socializare.
Europarlamentarul liberal a postat și o imagine de la masa negocierilor. Aceeași imagine a fost distribuită și de Cristian Ghinea, europarlamentar USR. Ghinea a postat, la rândul lui, următorul mesaj mobilizator:

Cristian Ghinea

”Grupul pentru programul de guvernare a închis capitolul Digitalizare.

Pentru că secolul… XXI.
USR PLUS, PNL și UDMR la aceeași masă.
Am stabilit cadrul de lucru, progresăm.
Reformăm România.”
De menționat că Ghinea, ca fost ministru, a propus un proiect de debirocratizare numit plastic ”tocătorul de hârtie”, care sugera că va urma o perioadă în care România va renunța la hârțogărie și va trece la o administrație modernă.
Din păcate, au venit alegerile din 2016 și România s-a blocat complet din motive de salvarea corupților din politică. Acum, pare să fie un nou început.
România are un mare avantaj pe partea de digitalizare, deoarece a atras mari investiții în industria IT și are un potențial uman ridicat pentru a dezvolta și mai mult acest sector prioritar pentru UE.

VEZI ȘI:

EXCLUSIV. PNL le-a cerut unor lideri locali să dea voturi pentru USRPLUS!

2 comments

Leave a reply