Siegfried Mureșan: ”Întotdeauna, dictatorii au nevoie de un dușman extern, pentru a-și justifica faptele”

0
299

Discursul lui Vladimir Putin exprimă disperarea, spune eurodeputatul PNL/ PPE Siegfried Mureșan, care precizează că UE pregătește noi sancțiuni la adresa Rusiei. Liderul de la Kremlin a anunțat miercuri mobilizarea militară parțială în Rusia și a acuzat ceea ce el numește șantajul nuclear al Occidentului.

Siegfried Mureșan observă că discursul lui Vladimir Putin a fost plin de lucruri neadevărate.

”Vladimir Putin a spus multe lucruri incorecte, false, neadevărate, în discursul său de ieri și oamenii trebuie să știe acest lucru. E cel mai important lucru, oamenii trebuie să știe că e vorba și de multă propagandă, în special pentru populația din Rusia, unde o parte din oameni susține războiul, o parte este pasivă, indiferentă până în momentul de față, iar această propagandă a prezentării unui dușman extern este un mijloc specific regimurilor autoritare.

Întotdeauna, dictatorii au nevoie de un dușman extern, pentru a-și justifica faptele, acțiunile interne. Nimeni nu amenință Federația Rusă, nimeni nu vrea să invadeze Federația Rusă, nimeni nu vrea să dezmembreze Federația Rusă. Adevărul este că Rusia a invadat ilegitim și ilegal o țară străină (…). Acest discurs exprimă disperarea. Federația Rusă pierde pe teren”.

E clar că la nivel european, avem în vedere un nou val de sancțiuni. Am reușit până acum să impunem cu unanimitate la nivelul statelor UE multe valuri de sancțiuni. Unele dintre ele au lovit deja economia rusă chiar pe termen scurt, altele o afectează grav pe termen mediu și lung. Federația Rusă nu mai are acces la produse de înaltă tehnologie, asta înseamnă că trebuie să-și țină la sol unele avioane, inclusiv comerciale, pentru a lua de pe ele piese, pentru a le pune pe alte avioane comerciale, folosesc cipuri de la mașini de spălat vase și mașini de spălat haine în armată.

Economia Rusiei depinde mult mai mult de economia UE, decât depinde economia UE de Federația Rusă. 75% din investițiile străine directe înainte de război ce intrau în Rusia veneau din UE. Doar 2% din investițiile străine directe ce intrau în UE veneau din Federația Rusă înainte de război”, spune, pentru rfi, eurodeputatul Siegfried Mureșan.

Leave a reply