Siegfried Mureșan cere interzicerea în UE a 6.000 de oficiali, oligarhi și propagandiști ruși

0
530

Europarlamentarul român Siegfried Mureșan anunță că a co-semnat luni, alături de 47 de colegi din Parlamentul European, o scrisoare către Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene, Josep Borrell, în care cere interzicerea accesului în UE și înghețarea activelor celor peste 6.000 de oficiali, oligarhi și propagandiști ruși identificați de organizația lui Alexei Navalnii ca fiind apropiați și beneficiari ai regimului de la Kremlin.

”Federația Rusă duce, de jumătate de an, un război de agresiune împotriva Ucrainei, unde omoară oameni nevinovați și distruge orașe întregi. În același timp, după 6 luni de război, cetățeni ruși apropiați de regimul de la Kremlin încă se pot plimba liniștiți în vacanțe în Uniunea Europeană.  Sancțiunile aprobate până acum de Uniunea Europeană au fost utile și au afectat în mod cert Federația Rusă. Cu toate acestea, ele vizează doar o parte din cetățenii ruși care susțin războiul sângeros din Ucraina și care sunt beneficiari ai regimului corupt de la Moscova. De aceea, susținem ferm înăsprirea sancțiunilor și extinderea lor către un număr cât mai mare de persoane care susțin crimele comise de Federația Rusă”, arată Mureșan într-o postare pe Facebook.

El cere ca această propunere să se regăsească pe agenda următorului Consiliu al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, programat săptămâna viitoare.

Leave a reply