Siegfried Mureșan: „Avem un comisar european al Agriculturii slab, absent, care nu apără fermierii”

Vicepreședintele grupului PPE, eurodeputatul Siegfried Mureșan (PNL, PPE) a transmis miercuri, în cadrul dezbaterii despre rolul fermierilor în tranziția spre o economie verde, că UE are un comisar european pentru agricultură slab, absent și care nu apără fermierii.

Comisarul pentru agricultură trebuia fie prezent și el astăzi la o dezbatere despre agricultură în Parlamentul European. Comisarul Wojciechowski este absent, este slab, nu apără fermierii. Îl așteptăm să asculte de fermieri și să asculte de Parlamentul European”, a afirmat Siegfried Mureșan în plenul de la Strasbourg.

Acesta a precizat că grupul PPE din Parlamentul European este dedicat Pactului Verde, tranziției energetice, economiei verzi, însă dorește să facă această tranziție cu fermierii, nu împotriva acestora.

Nu trebuie să venim cu costuri suplimentare pentru fermieri. Trebuie să creăm un cadru în zonele rurale care să atragă fermieri, tineri fermieri, femei fermieri. Nu un cadru care respinge fermierii”, a subliniat vicepreședintele grupului PPE.

Mureșan a mai afirmat că noile realități geopolitice trebuie să se reflecte în deciziile de politică pe care le ia Parlamentul European în domeniul agriculturii.

„Războiul în Ucraina a adus multe schimbări în ceea ce privește situația de pe piețe, în ceea ce privește volatilitatea prețurilor, în ceea privește riscurile pentru siguranța alimentară. Și trebuie să luăm toate acesta în considerare pentru orice decizie pe care o implementăm. De aceea, pe Legea pentru restaurarea naturii, pe pesticide, noua realitate trebuie luată în considerare”, a transmis eurodeputatul român.

Leave a reply