Sibiu: o ”fereastră” a Speranței

0
844
Duminică, în ultima zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Constantin Chiriac și echipa sa au fost gazdele evenimentului ”Icoana- Fereastră a Speranței”. La acest eveniment au luat parte personalități de marcă ale culturii românești, precum Ioan Aurel Pop- Președintele Academiei Române, IPS Laurentiu Streza – Mitropolitul Ardealului, părintele Constantin Necula, George Banu, Octavian Saiu, dar și Vasile Șirli.  Dintre politicienii invitați menționăm pe vice presedintele PNL, Raluca Turcan.
Participarea vicepreședintelui liberal nu a trecut ”neobservată”,  acesta postând pe Facebook, propriile sale opinii, despre evenimentul defășurat azi, la Sibiel .

Sursa Foto – cont F.B – Raluca Turcan

Am revenit astăzi la Sibiel, la muzeul pentru ridicarea căruia părintele Zosim Oancea și comunitatea de aici au trudit în vremurile cele mai tulburi… am revăzut prieteni din Mărginimea Sibiului și am regăsit cuvinte de care avem cu toții nevoie.
Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu a fost prilejul acestui eveniment, atât de inspirat intitulat de Constantin Chiriac și echipa sa “Icoana – Fereastră a Speranței” și el a făcut de asemenea posibilă prezența la Sibiel a lui George Banu, Octavian Saiu și Vasile Șirli.
Muzeul de Icoane pe Sticlă din Sibiel s-a dovedit a fi spațiul, dar și motivul potrivite pentru un astfel de dialog. Zosim Oancea, părintele acestui loc, a clădit speranța în sufletele deținuților politici de la Aiud sau Periprava.
El a clădit speranța în sufletele credincioșilor pe care i-a păstorit la Sibiel, și tot el ne-a lăsat moștenire sute de ferestre ale speranței expuse în muzeu.
Speranța i-a însoțit mereu pe români. Iar credința nu odată cu ea, ci mereu înaintea ei. Românii au știut întotdeauna și n-ar fi rău să își aducă aminte și astăzi că atunci când credința dispare, speranța e în zadar.”
La finalul postării, Raluca Turcan a scris un cuvânt de mulțumire pentru organizatorii evenimentului:
” Îi felicit pe organizatori pentru inițiativă și pentru ceea ce sădesc duminică de duminică în inimile credincioșilor, îndemnați de înălțimea faptelor și spuselor părintelui Zosim Oancea. Mi-am adus, la rându-mi, aminte de răspunsul său, întrebat fiind de înființarea Muzeului de Icoane pe Sticlă, rămas ca învățătură pentru noi toți: ”Nu am putut să nu fac ceea ce se putea face!”.

Leave a reply