Şi totuşi, COVID 19 nu se simte bine la căldură. Studiu comun despre impactul vremii asupra coronavirus

0
1238

Covid-19 este un virus sezonier? Una dintre cele mai populare întrebări este dacă, odată cu sosirea vremii bune, infecțiile respiratorii ar putea  fi reduse drastic.

Pe acest subiect, au apărut studii făcute de mai multe colective ştiinţifice în toată lumea. Unele afirmă că vremea mai caldă nu ajută neapărat la scăderea impactului COVID 19, iar extinderea pandemiei în America de Sud, unde e sezonul cald, ar susţine această concluzie.

Dar o altă cercetare ştiinţifică preliminară realizată de AEMET, agenţia statală spaniolă de meteorologie, arată că temperatura influențează transmiterea coronavirusului, anunţă Diario de Cadiz.

Un studiu preliminar al AEMET și al Institutului de sănătate Carlos al III-lea asigură că, da: căldura, umiditatea și, de asemenea, contaminarea influențează transmiterea coronavirusului.

Rata de multiplicare a coronavirusului sau a COVID-19  în Spania crește la o temperatură medie mai mică, potrivit studiului. Rezultatele preliminare, publicate astăzi de Ministerul pentru Tranziția Ecologică și Provocarea Demografică (Miteco), compară rata de incidență acumulată în ultimele 14 zile definită drept numărul de noi infecții zilnice la 100.000 de locuitori cu temperatura medie corespunzătoare aceleiași perioade, în toate comunitățile autonome.

Cercetarea comună a celor două instituţii, coordonată de Miteco şi având supravegherea Ministerului Științei și Inovării, studiază influența variabilelor meteorologice și a poluării aerului asupra incidenței și răspândirii bolii în Spania pentru a dezvolta un sistem de supraveghere epidemiologică și de retenție la nivel de stat, bazat pe avertizarea timpurie și monitorizarea acestor factori de mediu.

La compararea numărului de noi infecții zilnice la 100.000 de locuitori cu temperatura medie a acelei perioade, rezultatele au indicat existența unei corelații negative între cele două; cu cât temperatura medie este mai mică, cu atât este mai mare incidența bolii, ceea ce este în concordanță cu datele altor investigații internaționale, iar acest model se repetă de mai multe ori în perioada analizată, 26 martie – 5 aprilie.

Potrivit Miteco, cercetările recente în legătură cu răspândirea COVID-19 și SAR-COV-2 Virus indică, de asemenea, că umiditatea aerului poate influența răspândirea și transmiterea bolii, în principal în sensul că temperaturile ridicate și umiditatea ridicată reduc semnificativ transmiterea și răspândirea virusului, relatează La Sexta.

Cu alte cuvinte, mai ales când e şi cald, şi plouă – sunt cele mai neprielnice condiţii meteo pentru coronavirus.

În acest fel, sosirea sezonului de primăvară în emisfera nordică ar putea reduce eficient transmiterea bolii COVID-19, subliniază studiul, care analizează și dacă există alte tipuri de factori de mediu, cum ar fi poluarea aerului și mai ales concentrațiile de particule de PM10 susceptibile de a agrava boala.

 

Leave a reply