marți, ianuarie 25

Și presa lui Trump se leapădă de nebun. Fox News, Wall Street Journal și New York Post îi arată ușa la Casa Albă

0
2733

„Dacă şi când va veni vremea să accepte un rezultat nefavorabil al alegerilor, şi noi sperăm că nu va veni, dar dacă şi când se va întâmpla, preşedintele Trump trebuie să o facă cu aceeaşi graţie şi stăpânire de sine pe care a demonstrat-o şi în întâlnirea cu electoratul pe care a moderat-o Savannah Guthrie”, a spus moderatoarea Fox News, citată de G4Media.

Wall Stree Journal a publicat un editorial cu un mesaj similar, intitulat „Jocul de final al preşedintelui”, care a avut subtitlul „Trump are dreptul de a se lupta în instanţă, dar are nevoie de dovezi pentru a demonstra frauda”.


„Moştenirea lui Donald Trump se va diminua masiv dacă în actul său final se opune să accepte o înfrângere legitimă”, se arată în articol.

Editorii de top de la New York Post, publicaţie care înainte de alegeri a fost vehiculul prin care au fost lansate atacurile la adresa fiului lui Biden, Hunter, au anunţat jurnaliştii ca în această săptămână să fie mai duri în modul în care relatează despre Trump, potrivit New York Times.

Mesajele lui Trump au fost contrazise de reporterii Fox News de pe teren.

De exemplu, întrebat despre acuzaţiile potrivit cărora observatorii Republicani nu sunt lăsaţi să participe la numărarea voturilor, corespondentul Fox a spus direct: „Nu este adevărat. Pur şi simplu nu e adevărat”.

Trump, acuzat de ”nebunie” de propriii colegi republicani

Aproape imediat, actualii și foștii oficiali ale GOP (Grand Old Party – alt nume al Partidului Republican) l-au acuzat pe președintele SUA că a semănat discordie și a mințit despre procesul de numărare a buletinelor de vot.

Marile rețele naționale de televiziune au întrerupt discursul lui Trump, în timp ce reporterii acreditați la Casa Albă i-au demontat minciunile în direct, în timp ce acesta vorbea.

Adam Kinzinger

Congresmanul din Illinois, Adam Kinzinger, a scris pe Twitter că minciuna președintelui „devine nebunie” și a cerut Partidului Republican: „STOP răspândirii de dezinformare!”.

Între timp, congresmanul din Texas, Will Hurd, a scris pe Twitter:

„Fiecare american ar trebui să aibă votul său numărat”.

O afirmație care îl lovește în plin pe Trump – acesta a cerut oprirea numărării voturilor prin corespondență în unele state, pentru a nu-i permite lui Joe Biden să treacă în fața lui și să ajungă președinte.

„Un președinte în ședință care subminează procesul nostru politic și pune sub semnul întrebării legalitatea voturilor a nenumărați americani, fără dovezi, nu este doar periculos, ci subminează chiar fundamentul pe care a fost construită această națiune”, a scris Hurd.

 

sursă: The Guardian / sursă foto: Captură Fox News

Leave a reply