SERVICII SPECIALE: „România dispune de un puternic serviciu de spionaj militar”

1
660

România şi Suedia sunt statele care s-au dovedit a fi deosebit de relevante şi competente în domeniul strategiilor de război, susţine directorul Centrului pentru Analiza Strategiilor şi Tehnologiilor din Moscova, Ruslan Puhov.

„Ne place să ironizăm asupra României, în general şi particular, pentru că are patru servicii speciale, însă în fapt România dispune de un serviciu foarte puternic în sectorul spionajului militar, mai ales în ceea ce ţine de reţeaua de agenţi speciali”, spune Puhov, potrivit publicației DefenseRomânia.ro, care citează Mesaj.md.

Potrivit expertului rus, serviciul român este într-atât de puternic că şcoala NATO de spionaj se află în România.

„Americanii i-au rugat pe români şi aceştia i-au ajutat după intrarea în Afganistan, pentru că aceştia pot foarte bine să lucreze cu oamenii”, precizeaza Puhov, citat de publicaţia MESAJ.MD.

De asemenea, sursa  susţine  si că serviciul român a fost printre primele care a sesizat că Rusia a demarat campania pentru anexarea Crimeei.

„Mulţi specialişti occidentali încă cumpăneau dacă e aşa sau nu, în timp ce agenţii români deja semnalau la Washington, Bruxelles şi Londra că „ruşii îşi întorc Crimeea” mai declara Ruslan Puhov

Ruslan Puhov este unul dintre autorii cărţii „Spionajul militar”, analist rus în domeniul apărării și director al Centrului pentru Analiza Strategiilor şi Tehnologiilor din Moscova.

1 comment

Leave a reply