duminică, septembrie 26

SENZAȚIONAL: Netanyahu îşi aminteşte cum americanii i-au propus și lui modelul Afganistanului-pentru Palestina

2
91

Fostul premier israelian Benjamín Netanyahu a afirmat miercuri pe social media că în anul 2013 secretarul de stat american de la acea vreme, John Kerry, i-a propus să aibă în vedere modelul aplicat de SUA în Afganistan pentru a-l implementa în teritoriile palestiniene, relatează agenţia EFE.

Potrivit lui Netanyahu, John Kerry, care a condus diplomaţia americană în al doilea mandat al preşedintelui Barack Obama, l-a invitat să facă ”o vizită secretă” în Afganistan pentru a vedea acolo cum au creat Statele Unite ”o forţă militară care poate rezista singură în faţa terorismului”.


Mai mult,  acontinuat Netanyahu, Kerry i-a sugerat că ”modelul Afganistanului” era cel pe care Statele Unite îl doreau să fie adoptat  și pentru soluţionarea problemei palestiniene.

PAGINA DE fACEBOOK A EX PREMIERULUI ISRAELIAN

PAGINA DE FACEBOOK A LUI BENIAMIN NETANYAHU

Însă Netanyahu a respins ”cu amabilitate” invitaţia, întrucât încă de atunci nu credea în viabilitatea strategiei americane.

”Am estimat că de îndată ce Statele Unite vor pleca din Afganistan, totul se va prăbuşi. Este ceea ce, din nefericire, s-a întâmplat zilele acestea: un regim islamist extremist a cucerit Afganistanul şi l-a convertit într-un stat terorist care va pune în pericol pacea mondială”, notează fostul premier israelian

În opinia sa, Israelul ar fi obţinut în Palestina, exact ”acelaşi rezultat” pe care Statele Unite l-au obţinut în Afganistan,  dacă le-ar fi dat palestinienilor mai mult control şi ”frâiele” teritoriilor ocupate. Așa s-ar fi creat astfel ”un stat terorist în Iudeea şi Samaria” (denumirea biblică a Cisiordaniei) ce ar fi pus în pericol securitatea Israelului.

”Nu trebuie să avem încredere că alţii ne vor ţine în siguranţă, trebuie să ne apărăm singuri în faţa oricărei ameninţări”, este concluzia lui Netanyahu în urma aceslui episod

2 comments

  1. Rădăuțanu 18 august, 2021 at 22:27 Răspunde

    La noi in Radauti sunt si de aia, dar si de ceilalti, adica mai ”palestinieni”, ori ”afgani!”Daca vin cei si cei originali, atunci sa te ti, mai nene… ce gioc si buna voie va mai fi

Leave a reply