vineri, octombrie 7

Senatorul USR Marius Bodea dorește funcția de primar a municipiului reşedinţă

0
118

Senatorul USR Marius Bodea a anunţat că intenţionează să candideze pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi, el fiind al treilea membru al USR care îşi anunţă dorinţa de a concura la următoarele alegeri locale pentru această funcţie.

Parlamentarul USR Iaşi declară, prin intermediul unui comunicat de presă, că doreşte să candideze la alegerile locale din 2023 pentru funcţia de primar deoarece că „oraşul acesta merită dezvoltare pe bune, ieşenii merită mult mai mult”.

„Iaşul modern şi civilizat este proiectul vieţii mele. Este ceea ce mă defineşte, este ceea ce mă ţine în politică. Sunt cel cu şansa reală să câştig împotriva acestei mafii care ne ţine oraşul pe loc şi pot să pun lucrurile rapid în ordine. Am fost aici în toţi aceşti ani, cunosc cel mai bine ce au nevoie oamenii din acest oraş, am venit cu soluţii pentru toate marile probleme şi le pot pune în aplicare din prima secundă de mandat. Nu mi-aş ierta niciodată că am părăsit ringul când eram, de fapt, cel mai bine pregătit”, afirmă Marius Bodea.

El adaugă că ieşenii merită ca oraşul lor să devină un exemplu de urmat pentru alte administraţii, iar primarul „trebuie să fie un om de forţă, integru, care a gestionat cu succes în cariera sa proiecte publice mari, care a coordonat echipe mari, care cunoaşte şi ce e bun şi ce trebuie schimbat în administraţie, care să ceară cu fermitate echitate şi bani de la Guvern pentru marile proiecte, care merge la Primărie ştiind ce are de făcut şi cum”.

Marius Bodea spune, totodată, că nu mai este timp de pierdut şi nici timp pentru experimente pe spatele ieşenilor.

„Merităm investiţii mari care sa ne facă viaţa mai uşoară şi să ne rămână copiii aici să lucreze, merităm aer curat – nu doar betoane peste spaţii verzi, merităm transparenţă când vine vorba de banii cheltuiţi de Primărie, merităm un transport public de secol 21, aşa cum au marile oraşe în Europa, merităm parcuri noi, merităm un trafic normal, merităm mobilitate, indiferent dacă suntem pietoni sau biciclişti, merităm centre mari şcolare în noile zone rezidenţiale, merităm infrastructură de evenimente, sală de sport, stadion sau bazin olimpic, merităm deschidere şi susţinere pentru mediul de afaceri, merităm reguli clare care se respectă de toată lumea în domeniul urbanismului”, mai declară senatorul Marius Bodea.

Fost preşedinte al organizaţiei municipale PNL Iaşi şi director al Aeroportului Iaşi, Marius Bodea a mai fost nominalizat la nivel local şi în 2019 să candideze pentru funcţia de primar al Iaşiului din partea liberalilor, însă ulterior PNL a decis de la nivel central să acorde sprijinul său pentru candidatura actualului primar Mihai Chirica, iar Bodea a plecat în USR.

Pentru funcţia de primar al municipiului reşedinţă şi-au mai anunţat intenţia de a candida din partea USR şi deputatul Cosette Chichirău (care a mai fost candidat şi în 2020, dar a fost învinsă de Chirica), precum şi Răzvan Timofciuc, liderul grupului de consilieri locali ai USR Iaşi.

Leave a reply