Senatorul PNL ”Hai la treabă” își donează banii de parlamentar. Primul pe listă: Răzvan, un copil bolnav de cancer osos

1
2002

În Parlamentul României au pătruns de-a lungul timpului mulți profitori ai politicii, care fie s-au folosit de funcție pentru a se îmbogăți, fie au tras de timp cu anii ca să nu piardă avantajele indemnizației luate din Casa Poporului.

Iată însă că apar și exemple invers: un senator de Gorj ajuns pentru prima oară în Parlamentul României a decis să-și doneze indemnizația lunară pe întreaga durată a mandatului său legislativ.

Este vorba de Ion Iordache, devenit faimos în campania electorală de la finele anului trecut pentru un filmuleț electoral în care apăreau primari de la partide concurente, care îi promovau imaginea lui Ion Iordache!

Prima indemnizație a senatorului liberal a ajuns la Răzvan Dumitrescu, un băiețel de 11 ani, din comuna Ionești, județul Gorj, bolnav de cancer osos. Cu sprijinul comunității care s-a solidarizat cu el, dar și cu substanțialul aport al lui Ion Iordache, Răzvan va pleca în Turcia ca să urmeze un tratament ce i-ar putea salva picioarele.

Nu mi-am dorit să fac publică donația către Răzvan, dar dacă tot s-a ajuns aici sper să fiu un exemplu și pentru alții. Am hotărât să-mi donez indemnizația de senator și îi îndemn pe ceilalți colegi, parlamentari de Gorj, să facă același lucru. Putem rezolva rapid, punctual, situații de viață și de moarte. Tot noi, parlamentarii de Gorj, trebuie să căutăm soluții și să ne asigurăm că sistemul sanitar românesc se va reforma suficient pentru că viețile românilor nu trebuie să mai depindă de donații.”, a declarat senatorul liberal în presa locală.

Iordache face acte caritabile de mulți ani dar niciodată nu a discutat public acest subiect. Despre donația pentru Răzvan s-a aflat pentru că apropiații au postat mesaje de mulțumire pe rețelele de socializare.

Călin Lambu, profesor Ionești, a spus citat de publicația Știrile Gorjului: “Un alt om care ne este tot timpul alături la greu este senatorul Ion Iordache. Acesta a decis să-și doneze toată indemnizația de parlamentar pentru a-l ajuta pe Răzvan. Un gest generos și un exemplu demn de urmat pentru aleșii noștri. Așteptăm donații de la  toți cei care vor să contribuie pentru a fi siguri că Răzvan Dumitrescu va avea șansa unei vieți normale.”.

Ion Iordache a reușit să intre în Parlamentul României în premieră pentru un membru PNL la Gorj, județ ”roșu” dominat 30 de ani de PSD. Omul de afaceri are o bună imagine în rândul multor primari din județ, dar l-a ajutat și un slogan electoral foarte bine ales în astfel de vremuri în care unii preferă să fugă de muncă: ”Hai la treabă!”.

VEZI ȘI:

Dan Tăpălagă, atac la USR pentru combinații marca PSD la guvernare. Despre ”obraznicul” Năsui și piruetele lui Stelian Ion

VIDEO. Ce n-a văzut Parisul, nici România: clip electoral în care primarii PSD susțin candidații PNL!

INTERVIU. Octavian Jurma: ”Omul cu care tu stai de vorbă te va infecta mai devreme sau mai târziu. Pandemia va fi mai periculoasă decât gripa spaniolă”

1 comment

  1. Cristache Constantin 28 ianuarie, 2021 at 20:01 Răspunde

    Felicitari senatorului Iordache!
    Îți amintești, Laurentiu, când ți-am spus că și soția mea, dacă o să aibă un mandat de europarlamentar, o să facă acelasi lucru, adică să doneze indemnizația lunară oamenilor in nevoie, mi-ai spus că nu era o idee bună pentru că putea pune sub semnul întrebării independența sau obiectivitatea ei.. Uite ca s-au mai gândit și alții la asta! Cu atât mai bine pentru cei în nevoie!

Leave a reply