Șeful NATO și reprezentantul diplomației SUA la București: Stoltenberg – ”Suntem în locul potrivit, la momentul potrivit”

0
258

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, și Antony Blinken, șeful diplomației SUA, au făcut declarații înaintea întâlnirii bilaterale pe care au avut-o, marți, la București, în cadrul evenimentului-cadru al reuniunii miniștrilor de Externe ai Organizației Nord Atlantice, informează g4media.

Jens Stoltenberg a transmis că reprezentanții diplomațiilor NATO se află ”la locul potrivit, în momentul potrivit” și a declarată că are încredere că în aceste zile se va coagula un mesaj ferm de condamnare a agresiunii ruse:

Am încredere că mesajul de azi și mâine va fi că aliații NATO vor oferi în continuare sprijin Ucrainei pentru că este în interesul nostru ca Putin să nu câștige. De asemenea, vom vorbi despre amenințările Chinei la securitatea NATO”, a transmis Stoltenberg.

Antony Blinken a reiterat spusele lui Stoltenberg întărind ideea că liderii NATO se afla la locul și în momentul potrivit împreună și a transmis ferm că organizația se va mări cu doi membri:

Sunt de acord că ne întâlnim la momentul potrivit, în locul potrivit. NATO este mai unită decât niciodată în ultimii 30 de ani, acest lucru se datorează în mare parte domnului Stoltenberg. Reafirmăm sprijinul în activitatea pe care o facem pentru a ne întări alianța. În curând vom avea doi noi membri ai alianței, care sunt astăzi alături de noi, Suedia și Finlanda”, a transmis Blinken.

 

Leave a reply