vineri, septembrie 24

Ședință cu scandal în Consiliul Local al Sectorului 2

0
71

Conflictul dintre pesediști și cei de la USR Plus se amplifică și în zona primăriilor de sector, ajungându-se la scandal în ședința de consiliu local de la Primăria Sectorului 2 al Bucureștiului, din seara zilei de 26 august 2021.

Primarul USR Plus, Radu Mihaiu este acuzat de consilieri în legătură cu noul tarif de salubrizare propus de Supercom dar și din cauza faptului că se impune consilierilor votarea unui tarif care include o cotă de profit dintr-o taxă, respectiv din contribuția pentru economia circulară, ceea ce este total ilegal, ba mai mult, reprezintă un furt din banii publici, așa cum afirmă unii consilieri care au votat împotriva acestui tarif.


Aplicarea unei cote de profit asupra unei taxe este total interzisă de Codul Administrativ și de multe alte prevederi din Codul Penal iar banii obținuți de Supercom prin acest demers ilegal trebuie restituiți cetățenilor.

O altă problemă care a încins spiritele este problema subvenționării materialelor reciclabile de către Primăria Sectorului 2 către Supercom cu sume care depășesc 25 de milioane de lei pe an, în condițiile în care Supercom încasează prețuri considerabile pe plastic, carton, aluminiu, pe care le vinde direct fabricilor specializate și încasează sumele corespunzătoare.

Unul dintre consilierii liberali de la sectorul 2 a scos o listă cu valoarea de piață a materialelor reciclabile vândute de Supercom iar cifrele sunt absolut uimitoare: PET balotat – 3.000 lei/tona, aluminiu – 4.300 lei/tona.

În aceste condiții se pune întrebarea de ce era nevoie de o subvenție de peste 25 de milioane pe an care să vină din partea Primăriei Sectorului 2 și să ajungă la Supercom în condițiile în care vânzarea materialelor reciclabile acoperă toate costurile și generează un profit consistent.

Conflictul a degenerat și în zona consilierilor PNL și chiar a celor de la USR Plus în momentul în care primarul a cerut acestora să voteze tariful de salubrizate, vot prin care se sprijină deturnarea banilor publici ai Primăriei Sectorului 2 dar și ai cetățenilor în favoarea Supercom.

Cum consilierii care au înțeles că acest vot ar duce la responsabilitatea lor personală în fața legii pentru aceste încălcări iar nu la responsabilitatea primarului care a “omis“ să le explice acest pericol, au reacționat în grup și au început să facă discuții pe tema componentelor tarifului de salubrizare.

Leave a reply