marți, octombrie 3

Secțiile Covid ale spitalelor încep să se umple

0
570

Autorităţile române se pregătesc pentru un nou val de COVID, care ar putea aduce până la 10.000 de cazuri pe zi la sfârşitul verii. Ministrul Sănătăţii a anunţat măsuri de pregătire a sistemului sanitar și a recomandat purtarea măștii de protecție, în special în spațiile închise.

Ministrul a atras atenția că și cei care au trecut prin infecţia cu Omicron pot contracta noua variantă a coronavirusului, însă s-a arătat optimist că vom traversa acest val de infectări fără restricții, dacă suntem responsabili.

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, a spus, la TVR INFO, că este prioritar să se ia măsuri de protecție pemtru persoanele vulnerabile, în contextul creșteterii numărului de infectări cu Covid-19.

“Vorbim despre un nou val și vedem că și alte țări din Europa se confruntă cu această creștere a numărului de cazuri, ceea ce era oarecum de așteptat în contextul în care tulpina Omicron este încă prezentă. Are o contagiozitate extrem de ridicată și ne amintim că imunitatea după îmbolnăvire sau după vaccinare nu are o perioadă foarte lungă de protecție, astfel încât, cel mai probabil, spre sfârșitul verii, începutul acestei toamne, o să avem o creștere a numărului de cazuri.

Ce ne interesează este să luăm măsuri pentru grupele vulnerabile. În continuare, persoanele care riscă să ajungă la spital sau în terapie intensivă sunt persoanele vârstinice cu patologii cronice, care vor trebui să se vaccineze împotriva Covid-19”, a precizat Radu Țincu.

Medicul Radu Țincu a vorbit și despre situația din Germania, unde s-au înregistrat și 100.000 de cazuri de infectări pe zi:

“În toată această pandemie a existat un decalaj între vestul Europei și România în ceea ce privește numărul de cazuri. Noi suntem în urmă cu trei-patru săptămâni de evoluție. Aceste 100.000 de cazuri nu au fost însoțite de o mortalitate la fel de ridicată ca în valurile precedente sau în valul Delta, ceea ce arată că varianta prezentă este mai prietenoasă decât cele din trecut”.

Leave a reply