sâmbătă, octombrie 23

Secretarul de stat Ioana Mihăilă, propunerea USR-PLUS pentru postul de ministru al Sănătății

0
394

Ioana Mihăilă, medic endocrinolog și secretar de stat, este propunerea USR-PLUS  pentru funcția de ministru al Sănătății. Anunțul a fost făcut miercuri dimineață, a doua zi după încheierea crizei din coaliția de guvernare și semnarea unui nou protocol între cele trei partide care alcătuiesc majoritatea în Parlament.

Ioana Mihăilă a fost președinte PLUS Bihor și a ocupat până acum postul de secretar de stat la Sănătate, în cele 3 luni și jumătate de mandat ale lui Vlad Voiculescu.

După nominalizare, Ioana Mihăilă (40 de ani) și-a prezentat obiectivele: “Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete, care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic și cunosc îndeaproape care este situația din spitale și cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluții ferme și clare și asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat. Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătății: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu și a medicinei de familie, precum și alocarea finanțărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esențial al mandatului meu“.


Propunerea USR-PLUS va fi trimisă premierului Cîțu, iar acesta ar urma s-o trimită mai departe către președintele Iohannis.

Cine este Ioana Mihăilă, nominalizarea USR-PLUS pentru postul de ministru al Sănătății

Rămâne de văzut cum vor arăta relațiile dintre Ioana Mihăilă și premierul Florin Cîțu, dacă acesta va accepta propunerea USR-PLUS. După ce l-a demis pe Vlad Voiculescu, Cîțu a organizat la minister o ședință la care i-a invitat doar pe secretarii de stat din partea PNL (Andrei Baciu) și UDMR (Levente Vass), în timp ce pe Ioana Mihăilă (USR-PLUS) a omis-o. Apoi, Cîțu și-a delegat atribuțiile către Andrei Baciu (35 de ani), protejatul controversatului europarlamentar liberal Cristian Bușoi și amic al companiilor din industria farmaceutică.

Ioana Mihăilă este un medic care a dovedit și calități manageriale. A pornit de la un mic cabinet medical din Oradea, reușind să-l transforme, în doar câțiva ani, într-o clinică de endocrinologie cu zeci de angajați, care tratează pacienți din tot județul Bihor.

După numirea ca secretar de stat la Ministerul Sănătății, Ioana Mihăilă a coordonat gestionarea investițiilor din fonduri externe în sistemul medical și elaborarea proiectelor pe sănătate din Planul Național de Redresare și Reziliență, document care trebuie trimis la Bruxelles.

Principalele provocări ale Ioanei Mihăilă sunt însă cele legate de proiectele de reformă care au atras linșarea mediatică și, în final, executarea lui Vlad Voiculescu. Este vorba despre examenele pentru posturile de șefi ai Caselor Județene de Asigurări de Sănătate, decizia de a transparentiza achizițiile din sistemul medical și alte câteva măsuri în urma cărora Vlad Voiculescu ajunsese să fie atacat zi și noapte atât de televiziunile oligarhilor, cât și de numeroși politicieni.

Sursa: ziaristii.com

TagsNews

Leave a reply