sâmbătă, septembrie 24

Se întâmplă și la ei: moștenitorul imperiului Samsung eliberat mai devreme

0
273

Vicepreședintele Samsung, Jay Y. Lee, condamnat pentru dare de mită și deturnare de fonduri, a fost eliberat condiționat vineri. Gigantul tech speră că acesta se va reîntoarce în curând la muncă pentru a lua decizii privind investiții importante, conform Reuters.

Comunitatea de afaceri dar și o parte a publicului au sprijinit puternic eliberarea sa condiționată, în contextul îngrijorărilor că nu sunt luate importante decizii strategice în cadrul celui mai mare producător de cipuri de memorie și telefoane. Însă, grupurile civice au criticat eliberarea sa ca fiind un alt semn de indulgență față de elita țării.

Lee, în vârstă de 53 de ani, a apărut în fața reporterilor mult mai slab față de când a fost reținut în ianuarie. Condamnat pentru mituirea unui prieten al fostului președinte Park Geun-hye, acesta a executat 18 luni dintr-o sentință revizuită de 30 de luni.

“Am provocat multă îngrijorare pentru oameni. Îmi cer scuze. Ascult îngrijorările, criticile și așteptările înalte față de mine. Voi munci mai mult”, le-a spus Lee reporterilor.

Leave a reply