duminică, septembrie 25

Se apropie sfârșitul lui Putin? Au fost interzise toate demonstrațiile din Moscova, pro sau contra invaziei în Ucraina

0
1018

„Moscova interzice orice fel de demonstrații începând de vineri. Rușii au protestat împotriva invaziei în Ucraina încă din prima seară, 24 februarie. Cele mai mari manifestații au fost în Sankt Petersburg, orașul natal al lui Putin, și la Moscova. Aproape 10.000 de ruși au fost arestați în ultimele nouă zile.

Autorităţile din Moscova au respins cererile pentru demonstraţii atât din partea adversarilor invaziei Ucrainei, cât şi ale susţinătorilor forţelor armate ale Rusiei, conform Realitatea Plus

Administraţia locală di ncapitala Rusiei a menţionat pandemia de coronavirus pentru a justifica interdicţia. Autorităţile nu au dezvăluit cine a solicitat autorizarea mitingurilor şi cu ce ocazie.

Partidul de opoziţie Iabloko a criticat aspru invazia Ucrainei ordonată de preşedintele Vladimir Putin şi a anunţat că va organiza un marş de protest la Moscova.

Au existat cereri şi din partea susţinătorilor a ceea ce Kremlinul numeşte „operaţiune militară specială” în Ucraina, potrivit site-ului independent de ştiri Meduza, scrie agerpres.ro.

Demonstraţiile au fost interzise de multă vreme la Moscova din cauza pandemiei.

Cu toate acestea, oamenii au ieşit recent în stradă în zeci de oraşe din Rusia pentru a protesta împotriva războiului din Ucraina, în ciuda faptului că se confruntă cu arestări, amenzi mari şi violenţe ale poliţiei. Mii dintre ei au fost reţinuţi până acum.

La Moscova, administraţia oraşului a primit mai multe cereri pentru autorizarea de demonstraţii cu 25.000 până la 100.000 de participanţi.

Sursa: Realitatea

Foto: Playtech.ro

Leave a reply