sâmbătă, octombrie 1

Se-alege praful de guvernarea PNL-USRPLUS? Mărul discordiei: votarea lui ”Ciordache”

2
1132

Scandal imens între PNL și USR, care se acuză reciproc de înțelegeri cu PSD, după votul din Parlament pentru Consiliul Legislativ. Liberalii îi acuză pe cei din USR că l-au votat pe Florin Iordache și amenință că după alegeri nu vor face o alianță cu un partid care „l-a susținut pe cel care a dat OUG 13”. De partea cealaltă, USR îi acuză pe liberali că sunt „mincinoși”.

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a declarat, în direct la Digi24, că urmează „o discuție serioasă” în partid pentru a vedea dacă PNL mai face o alianță cu USR după alegerile parlamentare.

„Va fi o discuție serioasă în PNL despre o posibilă alianță cu un partid politic care l-a susținut pe cel care a dat OUG 13 să ajungă în fruntea Consiliului Legislativ”, a declarat Roman.

În replică, deputatul USR, Ionuț Moșteanu a spus că liberalii „sunt niște mincinoși” care au intrat în campanie electorală.

„Le e frică de noi și acum și-au dat arama pe față. Hoții strigă hoții. Am fost 21 de colegi și am votat Zegrean. PNL-iștilor le e frică de noi, vine o campanie, sunt speriați și recurg la aceste trucuri USL-iste”, a declarat Moșteanu.

Disputa dintre PNL și USR este alimentată de social democrați, care spun că Florin Iordache are prieteni în ambele partide și că nu ar fi obținut atâtea voturi, fără susținerea lor.

„Atât PNL cât și USR i-au asigurat voturi domnului Iordache”, a declarat liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, la Digi24.

Marți, Parlamentul l-a numit pe Florin Iordache președinte al Consiliului Legislativ cu 185 de voturi și pe senatorul USR, George Dircă, președinte al secției pentru evidența legislației cu 174 de voturi.

Surse din PSD au declarat pentru Digi24.ro că a existat o înțelegere cu USR pentru suținerea senatorului George Dircă la șefia secției din Consiliul Legislativ.

În schimbul voturilor date de PSD candidatului USR, parlamentarii lui Dan Barna ar fi trebuit să nu voteze candidatul propus de PNL, pe Augustin Zegrean.

Comentatorii care susțin USRPLUS au rămas fără cuvinte

Paul Palencsar

Votul USR pentru șefia Consiliului Legislativ i-a uimit chiar și pe simpatizanți ai USRPLUS din media. Este cazul jurnalistului și teologului Paul Palencsar, autor de documentare TV și fin comentator al vieții publice românești, care a fost mai întotdeauna un susținător din umbră al USRPLUS, dar care nu s-a putut abține după ce a văzut grozăvia de la votul pentru cel botezat ”Ciordache”.

Paul Palencsar a comentat pe pagina sa de socializare următoare:

”USR a asigurat cvorumul pentru alegerea pe viaţă a lui (C)Iordache în funcţia de şef al Consiliului Legislativ. Fără prezenţa în sală a USR-ului, odiosul artizan al Ordonanţei 13, omul lui Liviu Dragnea, nu avea acum 12.000 de lei salariu. USR nu trebuia să fie prezent la votul de ieri, chiar dacă era sfârșitul lumii. Blatul PSD – PNL e o tradiţie ce nu mă supără, chiar mă înviorează. Dar USR ne spune că face altfel de politică… Ce mă jigneşte e atitudinea USR, care se face că plouă, exact cum ploua atunci când am ieşit din casă, ca să-i votez pe ei. E doar încă o etapă din îngropăciunea pe care Dan Barna o face partidului de la a cărui conducere n-a avut bunul simţ să plece când a pierdut prezidenţialele. Nu-i vorbă, cu el am votat, ca lipsă de alternativă. Urâtă ţară România asta, unde nea (C)Iordache ne dovedeşte că e cel mai tare, tocmai cu ajutorul celor pentru care am urlat în stradă împotriva sa. Genial. Recunosc…”

VEZI ŞI: 

Ciolacu pornește jihadul anti-PNL: ”V-au mințit, acum să plătească!”

Cum poate repara USR eroarea de la votul pentru ”Ciordache”

Ministrul Justiţiei, despre numirea lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ: ”E ca şi când ai pune lupul paznic la stână”

2 comments

Leave a reply