Scrisoarea de susținere pentru profesori scrisă de un elev: „Este vina noastră, a tuturor”

0
265

Într-o scrisoare de susținere a grevei profesorilor, un elev de clasa a XII-a, mărturisește că, deși este un moment stresant pentru el și colegii săi, nu s-a gândit nicio secundă să le întoarcă spatele dascălilor săi.

În scrisoarea publicată de Edupedu.ro, elevul mărturisește că nu poate trăi cu ideea că oamenii cu care am petrecut câte 6 ore pe zi la școală nu reușesc să trăiască o viață satisfăcătoare din cauza unei salarizări neconforme cu realitatea, cu orele de muncă suplimentare și sacrificiile pe care aceștia le fac.

Faptul că s-a ajuns în această situație este vina noastră, a tuturor. Noi ne alegem conducătorii și consider că toată țara ar trebui să fie în aceste momente solidară cu cadrele didactice. Am ales să se întâmple asta când ne-am vândut voturile pentru o sticlă de ulei și o pungă de zahăr”.

Elevul consideră că salariile profesorilor ar trebui mărite semnificativ, „pentru că învățământul este punctul de plecare al unei societăți sănătoase”.

Greva nu trebuie stopată în niciun caz, asta nu ar provoca decât o disfuncționalitate democrației.  Ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile nu sunt decât niște jigniri aduse unor oameni care pentru a ajunge profesori au un cuprins mai mare de studiat pentru examenul de titularizare decât au citit unii parlamentari în toată viața lor”, a mai spus elevul, citat de Edupedu.ro.

Leave a reply