marți, octombrie 3

Scholz: „Ridicolă” acuzaţia lui Putin privind „ambiţiile imperialiste” ale NATO

0
506

Cancelarul federal al Germaniei, Olaf Scholz, a calificat joi drept „ridicolă” acuzaţia preşedintelui rus Vladimir Putin, care a estimat miercuri că Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) are „ambiţii imperialiste”, informează Agerpres, care citează AFP.

„Sincer, este destul de ridicol. NATO este o alianţă de apărare. Ea nu este o ameninţare pentru nimeni”, a declarat Scholz în timpul unei conferinţe de presă la finalul summitului NATO de la Madrid.

„Mai degrabă Putin este cel care a făcut din imperialism scopul politicii sale”, afirmând că „ţările vecine” Rusiei „făceau parte din ţara sa”, a adăugat cancelarul federal german. „Asta (chiar) este imperialism şi asta nu poate fi denumit altfel”, a subliniat el.

„Ţările lidere ale NATO vor să-şi afirme hegemonia, ambiţiile imperiale”, a denunţat miercuri seara Vladimir Putin în timpul unei vizite la Aşgabat, capitala turkmenă. „Apelul adresat Ucrainei de a continua luptele şi a refuza negocierile nu face decât să confirme ipoteza noastră că Ucraina şi binele poporului ucrainean nu sunt obiectivul Occidentului şi NATO, ci un mijloc de a-şi apăra propriile interese”, a adăugat Putin.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o „operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei, informează stiritvr.

Leave a reply