duminică, martie 3

Schimbare la şefia Companiei de Autostrăzi

0
1670

Mariana Ioniță urmează a fi schimbată de la conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), au precizat pentruHotNews.ro surse apropiate situației. Decizia vine după ce Consiliul de Administrație al CNAIR a fost schimbat, imediat după ce ministrul Transporturilor Cătălin Drulă și-a dat demisia. La șefia CNAIR ar urma să vină Cristian Pistol, recent numit consilier al premierului Cîțu pe Infrastructură.

Mariana Ioniță a fost numit director general în februarie 2020, pe vremea Guvernului condus de Ludovic Orban. În mandatul ei numeroase lucrări au fost deblocate, iar implementarea unor proiecte a fost accelerată. În același timp, instituția a evoluat mult pe partea de transparență, dar și deschidere față de asociațiile din societatea civilă. La schimbarea guvernelor Ioniță a fost păstrată în funcție și pe perioada mandatului lui Cătălin Drulă la Transporturi.

Acum, Ioniță va fi schimbată de la șefia CNAIR, au precizat pentru HotNews.ro surse din companie. La șefia CNAIR ar urma să ajungă Cristian Pistol, fost director în cadrul CNAIR, recent numit chiar consilier al premierului Cîțu pe infrastructură.

Debarcarea lui Ioniță de la CNAIR vine la scurt timp după ce Consiliul de Administrație al Companiei a fost schimbat complet, la doar câteva zile după ce ministrul Cătălin Drulă și-a dat demisia. La șefia CA-ului CNAIR a fost numit tocmai Cristian Pistol, ce acum ar putea ajunge chiar pe postul de director general al CNAIR.

Leave a reply