marți, noiembrie 30

Scandal uriaș! Pastorul Ravi Zacharias a fost un prădător sexual

0
1401

Pastorul evanghelist Ravi Zacharias a fost un violator și un mare prădător sexual, concluzionează o investigație internă a organizației religioase care îi poartă numele.

O firmă de avocatură independentă din statul Georgia, Miller & Martin, angajată de organizația religioasă internațională a lui Ravi Zacharias (Ravi Zacharias International Ministries -RZIM), a emis săptămâna trecută un raport ce a concluzionat că pastorul Zacharias, a solicitat favoruri sexuale de la femeile care îi făceau masaj terapeutic, la un spa pe care acesta l-a deținut. În plus, în telefonul personal au fost găsite o colecție de imagini – inclusiv o serie de videoclipuri – cu sute de femei tinere, unele dezbrăcate. Totodată, în telefon i-au fost găsite informațiile de contact pentru sute de maseuze. Pastorul petrecea mult timp în străinătate unde apela frecvent la servicii de masaj.


Chiar dacă firma de avocatură spune că investigația internă a fost una limitată și că nu a vorbit cu toate persoanele care sunt posibile victime ale abuzului sexual, aceștia confirmă că pastorul Ravi Zacharias a violat, abuzat psihic și sexual numeroase femei. Pastorul se folosea de statutul lui de lider religios în a manipula psihic victimele. Acesta încerca să afle situația materială a victimelor sale și apoi le ajuta cu bani, cerând în schimb favoruri sexuale. Conform uneia dintre victime acesta folosea expresii religioase pentru a o convinge să-i accepte propunerile. Pastorul o punea să se roage cu el și să mulțumească lui Dumnezeu pentru “oportunitatea” pe care amândoi au primit-o. Pastorul Zacharias le spunea la femei că ele sunt răsplata pe care o primește pentru că și-a pus viața in slujba lui Dumnezeu, făcând referințe biblice la oameni de acolo care avuseseră mai multe neveste. Apoi, pastorul ruga victimele să nu vorbească împotriva lui cu nimeni, pentru că “vor fi responsabile de pierderea a milioane de suflete”, ale căror salvare va fi pierdută dacă reputația lui va fi știrbită.

Scandalul de abuz sexual a început în 2017 când organizația religioaza a pastorului Zacharias a ajuns la o înțelegere financiară cu, Lori Anne Thompson, o femeie din Canada care l-a acuzat de manipulare și hărțuire sexuală, pastorul cerându-i să îi trimită mesaje de natură sexuală. În 2018 The Christian and Missionary Alliance(CMA) organizatia la care RZIM era afiliată a efectuat o analiză superficială a situației scandaloase în care pastorul fusese implicat, într-un final concluzionând că nu este nimic grav, care să necesite pedepsirea pastorului. În toamna anului trecut, în urma unor noi acuzații și dovezi ieșite la suprafață, abuzurile sexuale ale pastorului Zacharias nu au mai putut fi ignorate.

Pentru că pastorul a folosit banii din donațiile credincioșilor, pentru a-i utiliza în aventurile sale sexuale, Consilul Evanghelic pentru Responsabilitate Financiară a anunțat că rupe legătura cu organizația RZIM.

Zacharias a fost una din figurile cele mai proeminente ale mediului evenghelic din ultimii zeci de ani. Popularitata sa era foarte mare inclusiv în rândul comunităților evanghelice românești.

În 2016 la Convenția Bisericilor Penticostale Românești de la Chicago, pastorul Zacharias a fost unul din invitații speciali ai evenimentului și al televiziunii CredoTV. Organizația religioasă Ravi Zacharias International Ministries(RZIM) are ramificații pe tot globul, inclusiv în România, prin reprezentatul ei Vlad Criznic.

Cititi mai multe detalii AICI

 

Leave a reply