duminică, martie 26

Scandal: se va opri oare finanțarea de la Budapesta, pentru fotbalul din România?

3
451

Implicarea tot mai masivă, din punct de vedere financiar, a Guvernului maghiar, condus de Viktor Orban, în anumite zone, dar și pentru proiecte, mai cu seamă în zona Transilvaniei , cu sume foarte mari, în domeniul sportului,  și al fotbalului, în special, a devenit un subiect tabuu, inclusiv pentru zona politică din țara noastră.

În cursul zilei de duminică, președintele PNL, Ludovic Orban, fost prim-ministru, a fost abordat pe această temă, în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o în Covasna.

  • Ludovic Orban despre finanțarea de la Budapesta a echipelor de fotbal din România

Prima sa reacție a fost una care nu lasă loc de interpretări privind modul în care ar trebui să se desfășoare aceste programe de dezvoltare, susținute de la Budapesta. Acesta a fost cât se poate de clar declarând că: ”Nu poate fi acordat acest ajutor pe criterii etnice. Dacă se derulează un astfel de sprijin, el trebuie să se îndrepte către orice fel de cetățeni români, indiferent că sunt de etnie maghiară, germană, sau că sunt români”

În ultimii ani, cluburile de fotbal Sepsi și Csikszereda, care activează în Harghita și Covasna, au fost susținute masiv cu bani direct de la guvernul maghiar, suma investită și recunoscută chiar și de partea maghiară fiind undeva la 3 milioane de euro!

Mai mult chiar, Ungaria va continua să investească în echipele de fotbal care activează în orașe unde etnicii maghiari sunt bine reprezentați. După exemplul Sepsi și Csikszereda, Guvernul Viktor Orban se pregătește să facă același lucru și la Târgu Mureș, unde trăiește cea mai mare comunitate din România a populației cu origini maghiare, peste 70.000 de persoane.

Cum spuneam/scriam: ”mingea deși e rotundă, acum este în trenul ungurilor!”. De urmărit.

3 comments

  1. Ghitza 8 august, 2021 at 19:14 Răspunde

    UTA a fost tot echipa asa nascuta, chiar si CAO Oradea, numai ca la ultimul euopean ei au avut mingea in teren, iar noi beleam ochii la televizor si urlam in pustiu, pe stadion! Deci… care, pe care?!

  2. Ghitza 8 august, 2021 at 19:32 Răspunde

    Revenire: UTA a fost tot echipa asa nascuta, chiar si CAO Oradea, numai ca la ultimul european ei au avut mingea in teren, iar noi beleam ochii la televizor si urlam in pustiu, pe stadion! Deci… care, pe care?!

Leave a reply