Săptămâna viitoare,la Science Museum din Londra, se inaugurează expoziţia cu tema Lupta umanităţii cu bolile infecţioase

0
527

Lupta umanităţii cu bolile infecţioase este tema unei expoziţii ce va fi inaugurată la Science Museum din Londra săptămâna viitoare, odată cu redeschiderea instituţiei după cea mai lungă perioadă fără vizitatori după cel de-Al Doilea Război Mondial, informează Reuters citat de AGERPRES.

”Medicine: The Wellcome Galleries” urmăreşte progresele medicinei de-a lungul istoriei, printre exponatele de interes aflându-se un plămân din fier utilizat în cazul pacienţilor cu poliomielită în anii ’50, un dulap medical folosit pentru carantină în anii ’70, echipament de protecţie personală din timpul epidemiei de Ebola şi statistici referitoare la eficacitatea vaccinării.

Cele cinci galerii, inaugurate în noiembrie 2019, ”sunt, bineînţeles, foarte relevante pentru pandemia de COVID-19”, a declarat pentru Reuters TV directoarea adjunctă a muzeului, Julia Knights.

Pe lângă arhivarea trecutului, muzeul şi-a mobilizat curatorii să colecteze obiecte din zilele noastre în scopul unei expoziţii viitoare care îşi propune să evalueze provocările cărora ştiinţa şi societatea trebuie să le facă faţă în 2020.

”(Suntem)… în căutarea unor dovezi perene pentru generaţiile viitoare din domeniul medical, ştiinţific, cultural, precum şi a unor răspunsuri profund personale la COVID-19”, a declarat Knights.

Muzeul, care a trecut printr-o operaţiune intensă de dezinfectare, îşi va redeschide porţile pe 19 august şi oferă online, unui număr limitat de vizitatori, bilete de acces fără programare pentru a permite distanţarea fizică şi a evita aglomeraţia în cartierul londonez al muzeelor, unde se află şi Natural History Museum şi Victoria and Albert Museum.

”Aseptizăm clădirea, dar nu şi experienţa de vizitare”, a dat asigurări Knights.

Leave a reply