duminică, iulie 14

Săptămâna europeană a mobilității: trenul metropolitan Bucuresti-Ilfov

0
2039

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan și Președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, vor fi prezenți la dezbaterea organizată în cadrul ”Săptămânii europene a mobilității”. Proiectul de tren metropolitan va fi prezentat public chiar de către coordonatorul proiectului, Ștefan Roșeanu.

Evenimentul va avea loc miercuri, 22 septembrie, între orele 11:00 – 13:00, iar în cadrul conferinței, publicul va putea afla ce anume presupune demararea unui astfel de proiect, care sunt investițiile necesare, ce s-a realizat până acum și care sunt pașii următori.

Trenul metropolitan București – Ilfov va putea fi folosit începând cu anul 2024 de locuitorii din regiune, alături de autobuze, troleibuze, tramvaie şi metrou.

 In viitor, distanța de la Snagov la Gara de Nord ar putea fi parcursă în circa 30 de minute, față de un interval de timp aproape dublu necesar unui autoturism în condițiile actuale de trafic.

Trenul metropolitan este un proiect inițiat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI), care urmărește integrarea acestui mod de transport cu cel de suprafață și cel subteran.

Totodată, va fi organizată și o sesiune de întrebări și răspunsuri. Oricine dorește să se înscrie o poate face accesând link-ul: https://tpbi.ro/tren-metropolitan/

Leave a reply