Salvați-l pe Mihai Tudose! Parcă-i condamnat la locul de muncă

2
757

Premierul Tudose s-a dat în stambă la parlament, urmare a îngrijorărilor privind dezmățul bugetar, împrumutarea masivă a țării și atacurile la companiile străine susținute ”ideologic” de adevăratul conducător al României – Liviu Dragnea.

Potrivit premierului, în România curge lapte și miere: creștere economică mare, șomaj foarte redus, atragerea masivă de fonduri străine, investiții, deficit bugetar sub limită.

Practic, ești invitat să cazi la picioarele unei guvernări plină de performanțe, conduse de un prim-ministru care a făcut minuni în doar două luni de când e la putere.

Să fim serioși! Dacă există motive de bucurie, atunci e meritul tuturor celor dinainte, inclusiv al guvernelor Grindeanu, Cioloș, Ponta, Boc. În schimb, răul actual e doar din vina actualului prim-ministru. Căci niciunul dinaintea sa nu a dus economia țării într-un asemenea hal de vulnerabilitate: majorări de salarii fără acoperire în economie, împrumuturi masive pentru acoperirea găurilor produse de măsuri populiste, supraaccize noi tot pentru a scoate bugetul la vopsea, criză de forță de muncă (românii continuă să plece din țară, dacă e așa bine aici de ce nu stau să-l creadă pe Tudose?!), omorârea investițiilor străine, sugrumarea producătorilor agricoli, ZERO fonduri europene atrase etc. etc.

Intervenția de azi din parlament a lui Mihai Tudose este rodul plângerilor opoziției. Politic, ea nu schimbă nimic în acest dialog al surzilor. PSD-ALDE continuă dezmățul bugetar iresponsabil ca să închidă gura populației speriate de atacurile la justiție, iar opoziția încearcă marea cu sarea în speranța că-și va face vocea auzită în acest peisaj profund virusat de populismul anti-european al puterii.

Așa că, ”bătălia” de azi din parlament rămâne doar un episod mediatic ieftin și fără vlagă. Și când spun ”fără vlagă” nu întâmplător folosesc aceste cuvinte; Mihai Tudose parcă e condamnat la locul de muncă. Se vede pe el, în felul lapidar și zeflemitor în care vorbește, că abia așteaptă să scape de acest supliciu de a face pe prim-ministrul.

Dar dacă altceva n-a putut produce ”fabrica” lui Liviu Dragnea, ce putem face? Măcar înainte, când partidul punea bombe cu ceas economiei, aveam altfel de circ. Acum nici ăsta nu mai ce-a fost odată. În rest, trăim dezastrul și absurdul la pătrat. În timp ce se chinuie să ne explice că România a luat locul Americii, liderii momentului invită poporul să spurce prin referendum căsătoriile homosexuale. Iar în spatele acestui decor halucinant, ministrul executant de la Justiție aruncă din nou țara în aer cu acțiuni tip OUG 13, vezi asaltul inspecțiilor asupra DNA și reacția ambasadei SUA – fratele nostru cel mare.

Apropo de planul privind mazilirea capilor Justiției, Mihai Tudose s-a ferit să spună vreo vorbă. Sigur, era prea obositor, iar el abia așteastă să scape de la guvern.

Laurențiu Ciocăzanu

2 comments

  1. Arthur Fux 4 septembrie, 2017 at 20:29 Răspunde

    Nea’ Tudose asta nu are talent nici sa termine o sticla de borhot… ca e nehotarat ca magaru’ lui Buridan… Ce sa termine intai – mahoarca sau borhotul?… Daca termina mahoarca, se incalzeste borhotul… Daca termina borhotul, se stinge mahoarca… Asa ca, oscileaza ca o bila’ntro caldare…
    El de fapt e un „sobolan tzinta” – un „jmecher” – prost util – „la vedere” – ca presa sa traga in el si sa ii mai slabeasca pe borfasii din spatele lui. Ca Tudose – prostu „cainele nostru” – e paravan la gasca MARE de borfasi din clanul Ponta – Dragnea – si toti mai putin vazutii – care fura , nu se incurca… Vad ca politica Dregnea-Ponta e sa le puna tzine la jurnalisti – „uite – trageti in prostu’ asta”, si lasati-ne pe noi, ca noi avem „treaba”…

Leave a reply