Sagrada Familia, păzită acum cu sfințenie

0
1495

Generalitat (guvernul local) din Catalunya și Consiliul Local Barcelona au lăsat în mâinile unor experți în securitate decizia pentru a proteja cu obstacolele fizice zone ale capitalei catalane care atrag concentrații mari de rezidenți și turiști. După o ședință extraordinară de siguranță la care au participat reprezentanți ai forțelor de poliție, ministrul de Interne Joaquim Forn a spus că nu s-a materializat o decizie dacă obstacolele care pot bloca accesul mașinilor să fie fixe sau mobile. Totuși, el a anunțat că va fi studiată și instalarea pilonilor permanenți. „Noi vom transfera problema Comisiei de tehnicieni, care sunt experți ce pot spune dacă aceste măsuri sunt eficiente sau nu“, a spus ministrul, însoțit de primarul din Barcelona, ​​Ada Colau, și de delegatul guvernului în Catalunya, Enric Millo, relatează El Mundo.

Ministrul a explicat că prezența poliției catalane pe stradă va crește imediat. De asemenea, va crește numărul de agenți de la aeroporturi și de la gările mari.

Forn a mai declarat că întărirea măsurilor de securitate va fi vizibilă în demonstrația împotriva terorismului care va avea loc sâmbăta în centrul Barcelonei. Ministrul spaniol de Interne a recunoscut că unul dintre monumentele în care vor fi ridicate măsurile de control „într-un timp foarte scurt” va fi în vecinătatea Sagrada Família, una dintre presupusele ținte ale celulei jihadiste care a atacat în Barcelona și Cambrils.

Sursa foto: GetYourGuide

Leave a reply