miercuri, ianuarie 26

Sabin Gherman: “Șoșoacă-Cumpănașu, o cacofonie cu sclipici. Despre patriotismul gureș.” Jurnalistul, în ajutorul argumentatiilor sale, citează un celebru scriitor: “patriotismul e ultimul refugiu al ticălosului “

ziaristul mai apeleaza la un citat de-al lui Goete: "patriotismul a fost o nenorocire pentru istorie"
2
1679

Cunoscut mai cu seama după manifestul din 1998, intitulat “M-am săturat de România “, dar și pentru opțiunile lui pro descentralizare și autonomie locală, Sabin Gherman rămâne una dintre puținele voci critice și obiective existente in peisagistica actuală a mass-media românească.

Pe canalul sau, you tube, ziaristul și scriitorul Sabin Gherman își expune zilnic părerile și of-urile  privind diferitele probleme cu care, atât noi, oamenii de rând, cât și politicienii, ne confruntăm în fiecare zi.

Situații speciale pe care societatea noastră le întâmpina – face dese apeluri, recurgând la exemple din istorie – atunci când analizează diferite evenimente din lume, naționale sau regionale actuale.


De data această ne prezintă câteva dintre reflecțiile sale privitoare la acest “cuplu toxic, Șoșoacă-Cumpănașu”, în opinia lui, dar care ține de câteva zile capul de afișul al stirilor si talk-show-rilor de la noi.

“PATRIOTUL – OMUL CĂRUIA OBLIGATORIU I SE IARTĂ TOTUL!”

“De când da guvernul o grămadă de bani, brusc televiziunile devin foarte atente la ceea ce guvernul ar dori să spună public. Și atunci normal că devii interesat și te uiți să vezi care cum își schimbă coadă, care cum mimează chestia asta. interesant!  Și a sărit doamna Sosoaca, mă rog, nu are important ă discursul ei, așa cum nu e important nici locul acesteia în parlament… Contează , însă , altceva: dacă ați observat , de vreo două sau trei săptămâni , există , așa , o presiune extraordinară în media, vizvi de cuplul – era să zic, de comici – Șoșoacă-Cumpănașu, o cacofonie asumată, pentru că prezența lor în spațiul public mi se pare mie, cel puțin, fiind o… cacofonie. O cacofonie cu sclipici, așa cum se poartă în Orient, așa cum gaițele dau buzna la sclipiciul asta, așa au dat o grămadă de votanți, în cazul doamnei Șoșoacă, respectiv o grămadă de copii – dacă vrei, abuzați de propria minte – au dat buzna la Cumpănașu, spune Sabin Gherman.

 De ce au devenit acestia doi dou brusc manageri ai spatiului public?

Au un numitor comun: “patriotismul”. Poti sa pui ghilimele mari, poti sa nu le pui, in functie de cum privesti patriotismul. Acest cuvant, patriot, acum, e echivalentul de pe vremuri a <avea acces la gospodaria partidului. Brusc, patriotul este cetateanul de pe vremea Revolutiei Franceze, omul caruia nu mai poti sa-i pui in carca rau, omul pe care nu ai voie sa-l aruci in indoiala… <OMUL PERFECT>”.

“Chiar daca exista diferite discutii despre patriotism eu m-as opri la aceea a lui Samuel Johnson ( poet, eseist, britnic, n.r.), <patriotismul e ultimul refugiu al ticalosului. Dar mai exista una, pe care lumea nu o cunoaste, a lui Goote,  care sustine ca <patriotismul a fost o nenorocire pentru istorie>”, expune printre altele, jurnalistul.

VEZI ŞI:

Politologul Cristian Pârvulescu dezvăluie: Mișcarea Qanon, ce-l sprijină pe Trump, își are originea într-un roman polițist italian

VIDEO. ”Doamnă ministru, ne ajutați?”. O familie luptă de 10 ani să afle adevărul despre o moarte suspectă

Operațiunea ”Desființați Avocatul Poporului!”. Renate Weber, un fel de RADET sau ELCEN de lux, care îngheață și mai mult viața bucureștenilor

2 comments

Leave a reply