Sabin Gherman: „De unde vin spaimele identitare ale românilor”

0
222

 Spaima identitară este o temă foarte importantă. Până la urmă, din spaimele astea identitare – din secolul XXI  – se nasc ideologii.
Iar ideologiile care provin din astfel de spaime se lasă cu bătaie, chiar cu război.

Acestea le găseșți cam peste tot în lume. Din America, acolo unde se organizează să nu vină unii de altă culoare în localitatea lor, să nu vină alții de altă religie, până în România, unde până acum câțiva ani câțiva îngropau capete de porc pe locul unde se zvonea că va fi cea mai mare moschee din Europa.

Concluzia poate fi aceea că spaimele identitare vin din sărăcie. Un om care prosperă, care e mulțumit cu carieră lui, cu profesia lui, nu are cum să aibă spaime de astea… identitare. Pentru că el are alte preocupări.
(…) Adică lucruri care deja ține de confortul asta casnic, numit – mie așa îmi place să-l numesc – tihna.


 

De unde până unde spaimele identitare?

Pentru că eu asta am văzut: frustrările astea identitare vin din sărăcie, din “răcoriri” spectaculoase și tot felul de ocoșenii puse în manuale ca un fel de CNP istoric.

 

Nu este disponibilă nicio descriere.

Sabin poate fi urmarit pe  cont facebook

 

În încheiere,  Sabin concluzionează: „Nu putem să ne lăudăm la infinit cu Nadia, Hagi, și să așteptăm să ne întrebe străinii… „Ceaucescu”…
Va trebui să ieșim în față lumii prin „tihna” pe care o putem oferi lumii. Ce e aia tihna? Să-ți cânte cocoșul dimineață, să te poți duce după aia la un centru IT, iar când te întorci acasă să-ți sară copii în brațe și să dai mâncare la găini.

Uite, asta ar fi visul eu: să pot munci la o multinațională, de luni până vineri, și apoi să vin acasă și să mă simt acel om tihnit.

Înregistrarea video o puteți urmări aici
;

Leave a reply