Sabin Gherman: Chiar și-au ras parlamentarii pensiile speciale? Mie îmi miroase a probleme de neconstituționalitate

De multă vreme n-am mai văzut atâta entuziasm și laudă de sine în parlament, zice Sabin Gherman.
0
1901

Pensiile speciale, eliminarea lor, ideea în sine este bună. Să fie un semnal că ar exista voință politică suficientă pentru a redresa câte ceva din tumultoasă mizerie morală a societății noastre post-decembristă?

Dacă aruncăm cu privirea prin amalgamul de comentarii venite de pe la specialiști, jurnaliști, juriști, atât cei care sustin eșichierul așa-zis stâng, cât și de pe celălalt, cel de dreapta, vedem lesne că părerile sunt (cam) împărțite.

Dar mai ales „diferența” o fac cei care susțin sus și tare că sunt (doar) analiști imparțiali, specialiști ai căror opinii nu „implică” partea politică a acestui vot, dat ieri, ci pur și simplu „analizează la rece efectele” care se pot produce sau nu din punct de vedere juridic sau al Curții Constituționale.

Printre alte judecați asupra temei, am dat de această interesantă analiză făcută de Sabin Gherman pe contul personal you tube.

 

Jurnalistul ardelean fiind cunoscut drept un comentator acid și sincer al politicii și al situației socio-politice din Transilvania si din România, printre altele.

 

Va prezentăm câteva dintre opiniile lui Gherman asupra acestui controversat, deja, act parlamentar, pe care, cu surle și trâmbițe, actuala coaliție și PSD îl consideră o mare și dreapta realizare consensuală.

 

 

Sabin Gherman

„Ba-i constituțional, ba nu-i. Știrea zilei: gata cu pensiile speciale ale parlamentarilor.”
În sfârșit, 1,38% din totalul pensiillor speciale s-au ras.”

„Mie îmi miroase a probleme de neconstituționalitate”.

„Ei susțin faptul că și pe pensiile in plata le vor anula. Nu știu dacă e bine sau e rău? M-am uitat la ce zice Ludovic Orban.  Zice că e perfect constituțional.

Apoi vine colegul lui de partid, Florin Roman, care zice că „o să avem probleme de constituționalitate”.

M-am uitat și la UDMR, care, surpinzător, după anunțul lui Kelemen Hunor… n-a votat! […] Și atunci mi-am zis: de ce s-o fi abținut UDMR de la vot? Eu cred că Kelemen Hunor știe ce joacă.

El a avut o idee astăzi, „hai să impozităm toate pensiile, cu 99%, peste tot ce depășește indemnizația președintelui României.Mie mi s-a părut foarte corect.

 

În continuare, va prezentăm întreg mesajul lui Sabin Gherman.

Leave a reply