„Să scoatem Armata şi Poliţia pe străzi pentru a-i opri pe inconştienţi!”

0
849

Situaţia din România se înrăutăţeşte de la o zi la alta, iar asta şi din cauza persoanelor care nu se comportă responsabil în vremuri de criză, ignorând măsurile de izolare totală.

Guvernul Orban a adoptat duminică măsuri dure pentru a împiedica răspândirea infectării cu temutul COVID – 19, dar lumea a continuat să se plimbe liber pe străzi şi prin parcuri, deşi exemplul unor ţări precum Italia şi Spania arată că, în lipsa unor acţiuni ferme, virusul se răspândeşte foarte uşor.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, susţine că, în prezent, în lupta împotriva răspândirii infecţiei cu noul coronavirus, ar trebui scoase Armata şi Poliţia pe stradă pentru a-i opri pe „inconştienţi”.

„Scuze se pot găsi mereu, dar trebuie să recunoaştem că nicio instituţie şi niciun stat nu a tratat cu seriozitate această ameninţare. Am spus încă din 29 ianuarie, în plenul Parlamentului European, că populaţia trebuie pregătită de criza pe care o trăim astăzi. COVID-19 decimează Europa, state întregi sunt paralizate, mii de oameni mor. Acum trebuie să scoatem Armata şi Poliţia pe stradă pentru a-i opri pe inconştienţi. Dacă stăm toţi în casă, oprim răspândirea virusului nimicitor şi salvăm vieţi. Trebuie să înţelegem că acum este nevoie de un efort comun. Restricţiile se aplică tuturor fără nicio excepţie”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

Leave a reply