Să punem curcubee la geamuri! Cum îşi protejează copiii din Canada părinţii de pandemia coronavirus

0
893

Coronavirusul nu iartă pe nimeni. În afara de regiunea Antarcticii (unde nu apare niciun caz de infectare, cel puţin până acum), restul lumii e lovit de pandemie. Canada nu face excepţie, dar oamenii nu se predau: răspund „furtunii” coronavirus cu încurajări senine şi… curcubee puse la geamuri.

Andreea şi Elena locuiesc cu părinţii lor în Montrel, Canada. I-a prins criza coronavirus pe toţi, în casă. Nu e uşor, mai ales pentru ele, obişnuite cu universul lor şcolar, cu ieşitul în parc şi jocurile copilăriei.

Acum își fac de lucru în casă şi au înţeles cel mai important mesaj: familia nu trebuie să sufere mai mult decât e cazul din cauza acestei pandemii îngrozitoare.

Bun, bun, dar ce să facă ele, micuţele, pentru a-l „îmblânzi” pe tatăl, Marius Mureşan, un fel de „perpetuum mobile” al business-ului pe Wall Street, care acum e ca un leu în cuşcă.

Şi totuşi, au găsit ceva care l-a mai „anesteziat” puţin pe energicul jucător la bursă, acum foarte afectat de atacul coronavirus la valoarea Dow Jones: CURCUBEUL!

Da, da, au început să coloreze amândouă curcubee pe hârtie!

„Ideea i-a venit Andreei”, povesteşte tatăl, mişcat de gestul fetiţelor. „Mergeam pe stradă cu maşina şi mă trezesc cu ea spunând: tati, tati, uite la fererestre! M-am uitat. Peste tot pe unde treceam, din loc în loc, oamenii puseseră curcubee la ferestre. E un simbol al speranţei, aici, în Nord-America. A fost răspunsul pozitiv al candienilor din Quebec la criza care ne strică liniştea vieţii. E impresionant, recunosc! Îmi vine greu să mă adaptez statului în casă, sunt foarte activ din fire, dar văzând reacţia oamenilor, pozitivismul fetelor noastre, curcubeele create de ele, recunosc că m-am mai liniştit”, s-a destănuit Marius Mureşan reporterilor Lumea Liberă.

În fiecare astfel de exemplu senin e ceva de învăţat. Nu e uşor să suportăm aceste vremuri care ne dau peste cap modul de viaţă, dar copiii de lângă noi sau din sufletul nostru pot fi un motiv de ispiraţie şi de revelaţie. Cu ei alături, în gând şi în suflet, curcubeul va reveni şi pe bolta civilizaţiei noastre mult-încercate în astfel de zile.

Optimismul lor e „contagios”. „Vom ieşi cu bine din asta! Înainte!”. Astfel de mesaje scrise peste desenele cucerite de spiritul curcubeului mereu învingător nu pot să nu te imunizeze măcar puţin faţă de negativitatea generată de coronavirus.

Poate cerul va arăta atunci mai clar, iar vieţile noastre mai împlinite. Altfel, dar mai împlinite. Să credem în curcubeu! După furtună, el ne arată calea spre o lume mai senină.

Leave a reply