Să plece Cîțu! Nu e bun ca premier, conduce Guvernul cel mai prost din istorie

6
4468

Am fost unul dintre jurnaliștii ”de dreapta” (deși nu am musai ceva cu ”stânga”) care m-am contrat dur cu fani ai USRPLUS în campania electorală, dintr-un motiv pe care îl repet a mia oară: am știut (și se vede deja) că o alianță care începe cu atacuri reciproce nu va rezista, mai ales într-un peisaj atât de toxic precum cel din România.

Dar cu atât mai mult acum nu sunt de acord cu asaltul anti-USRPLUS declanșat de zone din media și politică, în special la adresa lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, făcut vinovat pentru toate relele din sistemul sanitar pe care alții le-au provocat înainte (am mai scris asta).

De ce? Nu pentru că, vezi-Doamne, vreau să ”mă pun bine” cu cei care m-au demonizat când le spuneam că nu ajută la nimic să arăți spre PNL ca la răul absolut, când de fapt, la final, toți vor avea de suferit.

Ci pentru că altfel România se va prăbuși! Da, da! Exagerez?

Păi tot ce vedem acum cu spitale care iau foc, trenuri care sar de pe șine, pene de curent, București înghețat și fără apă caldă, drumuri surpate și accidente rutiere poate fi doar începutul, dacă actuala coaliție nu face front comun și nu strânge rândurile în spatele Cabinetului Cîțu.

Mai au puțin și îl acuză că e cel mai rău Guvern din istorie, deși nu are nici două luni bune la Palatul Victoria!

”Să plece Cîțu! Nu e bun de premier, conduce Guvernul cel mai prost din istorie”. Asta auzim deja pe tot mai multe canale, de parcă actualul Executiv are la activ vechime cel puțin cât guvernele lui Liviu Dragnea.

Acesta este un dezastru în derulare și el a fost pregătit, direct și indirect, voit și nu, de PSD și aliații lui, de ani buni. Cum?

Prin jaful economiei naționale și legi cu dedicație pentru pensii speciale sau majorări cu 40% de pensii normale – acțiuni care au lăsat statul fără bani de investiții din care cauză se prăbușește acum totul în jur.

Dacă actuala guvernare face implozie din cauza atacurilor din exterior și a slabei unități interne – ambele, cauze foarte vizibile deja – ce vom vedea va fi întoarcerea la domnia bunului plac.

Faptul că vor fi Ciolacu sau Grindeanu în locul lui Dragnea ori Dăncilă nu va face nicio diferență ca mod de guvernare pentru România. De ce?

Pentru că, dacă va ajunge la putere din nou, PSD va avea suportul celor care se opun schimbărilor – măsuri pe care sunt obligați să le ia alde Cîțu, Vlad Voiculescu, Orban, Cioloș sau chiar Iohannis.

Iar întoarcerea la o stare de fapt similară cu bălteala, mai ales pe fondul crizei crescânde, ia ghiciți la ce țară va duce?

La una în care, vorba lui Ponta, scapă cine poate. Sună apocaliptic, dar riscul acestui destin aparent depresiv este mare, dacă actuala coaliție nu face realmente demonstrații de forță a unității sale.

Cum să facă asta?

  1. Printr-un joc de scenă de echipă, tip ”spate în spate”, idei clare și asumate cu orice risc de atacuri media, fără să pice în capcana celor care vor să speculeze ”tensiunile din coaliție”.
  2. Toți pentru unul, unul pentru toți și ripostă maximă față de manipulările neobolșevice ale mașinăriei de propagandă anarhiste.
  3. Prin protejarea reciprocă în fața atacurilor adversarilor, indiferent de partidul din care face parte ministrul luat la țintă.
  4. Prin acțiuni directe și punitive de reformă, scoaterea oamenilor mafiei din aparatul de stat, dezvăluirea afacerilor ”roșii”, tăierea accesului la resurse.

De aceea, strigam în pustiu înainte de alegeri când mai tinerii mei prieteni de la USRPLUS mă acuzau că sunt ”plătit de PNL”, în timp ce eu încercam să le mai potolesc din atacurile la liberali știind că ele nu duc la nimic bun.

Am mai spus și repet: da, sigur că USRPLUS are o istorie mai curată, că PNL are bubele sale care vin din trecutul pe care Orban sau Florin Cîțu nu-l mai pot șterge, dar la ce ajută? Ce facem cu planurile comune menite să schimbe România din temelii?

Fără unitate, mai ales cu PSD și frații lui care așteaptă dincolo de gardul Palatului Victoriei, nimic nu se poate schimba pe fond: pensii speciale, spitale noi, autostrăzi, Educație 2.0, nimic, nimic.

Iar fără schimbare, guvernarea moare.

Și-atunci, cum spuneam, PSD are din nou cale liberă să facă exact ce știe mai bine: să arunce cu banii și, eventual, să o ia de la capăt cu anti-justiția și ROMEXIT.

Iar consecința va fi și mai multă criză, și mai puțini bani, și mai multe spitale în flăcări, și mai multe nenorociri.

Imaginați-vă, de exemplu, cum va arăta Bucureștiul cu Firea din nou primăriță, după 4 ani în care a ajuns fără apă caldă și căldură – caz unic pe continent în secolul XXI.

Gândiți-vă că, spre deosebire de acum, PSD nu va mai avea deschidere la exterior pentru, de exemplu, banii primiți de la UE anul trecut de Guvernul Orban în contul ajutorului la șomajul tehnic. Vor fi, de fapt, mai puțini bani pentru toate nevoile.

Luați-vă gândul de la majorări de pensii pentru votanții PSD sau salarii bune la stat!

NU vor fi, pentru că răbdarea piețelor e deja la limită cu noi după guvernările dezmățului bugetar, iar Europa s-a săturat și ea să tot ierte România pentru desele tentative de a-și da singură foc la casa națională.

Va fi și mai rău decât acum! Pentru toți, nu doar pentru cei care nu votează PSD.

Necazurile nu vor veni toate odată, nici nu vor produce o schimbare majoră în metalul colectiv ori vreo nouă revoluție de conștiință. Nu, nu.

Vom ”înghiți” ca până acum, pentru că ne-am învățat să ”putem duce”.

Tragediile vor veni … pas cu pas. Dar mai repejor.

Să nu spuneți că n-am zis!

6 comments

  1. Dumitru Copilus 2 februarie, 2021 at 17:08 Răspunde

    Laurentiu ,continutul comentariului este in contradictie cu titlul articolului ,care la sfarsit nu are nici un semn de punctuatie si de aici creeaza confuzie . Precizeaza esti pentru demisia/demiterea guvernului Florin Citu sau impotriva demisiei/demiterii .Eu cred ca este foarte devreme pentru a trage o concluzie categorica . Coalitia de dreapta inca nu a ajuns in situatia de a fi pusa la incercare de vreun hop parlamentar pentru a ne da seama despre soliditatea ei. „Harjonelile” sunt cumva firesti pentru ca in general si in familiile constituite prin legaturi maternale apar situatii in care fratii se cearta din diverse motive d’apoi intro coalitie . Intro situatie de pericol se strang pentru depasirea obstacolelor .

    • Laurențiu Ciocăzanu 2 februarie, 2021 at 20:31 Răspunde

      Mulțumesc de mesaj. Nu e nicio contradicție, nu sunt necesare ”semne de punctuație” în plus. Titlul nu trebuie să fie obligatoriu opinia autorului, nici un citat preluat at litteram, deoarece nimeni nu a pronunțat exact acea afirmație. Este doar un mesaj ce rezumă o atitudine publică pe care, dacă o prezint în titlu chiar și fără ”semne de punctuație”, nu mi-o asum câtuși de puțin. Dovadă ce scrie în comentariu. Cine judecă articolul doar după titlu, fără să fi citit textul, chiar nu merită luat în seamă.

  2. Dumitru Copilus 2 februarie, 2021 at 22:54 Răspunde

    Jurnalism … modern ? In „existenta” mea de ‘jde ani de cititor, regulile uzuale impuneau ca titlul unei compuneri literare sa contina ,in esenta, continutul articolului respectiv .Ma rog eu sunt mai de moda veche .Poate ca asa este mai incitant . Oricum nu comentez pana nu citesc in totalitate articolul in cauza .Cunoscand modul tau de gandire m-a intrigat titlul …. .

    • Laurențiu Ciocăzanu 3 februarie, 2021 at 15:50 Răspunde

      Mulțumesc. E jurnalism și atât. Nici modern, nici clasic. Ce este însă clar e că nimeni nu poate trage o concluzie onestă despre esența unui text atâta vreme cât nu citește textul, nu? Titlul? E absolut corect.

Leave a reply