sâmbătă, februarie 4

Să mai rezistăm o lună! Europa trimite României primele doze de vaccin anticoronavirus

1
1935

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat joi, la Constanţa, că există posibilitatea ca, din luna decembrie, şi ţara noastră să primească doze de vaccin anticoronavirus, Comisia Europeană discutând în prezent cu trei dintre cele opt firme producătoare, relatează Agerpres.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății

„Există această posibilitate la nivelul întregii comunităţi europene. Noi suntem angrenaţi prin Comunitatea Europeană pentru acest vaccin, rămâne să vedem. Sunt mai multe firme producătoare, sunt opt firme producătoare, Comisia Europeană are discuţii cu trei firme producătoare, în măsura în care primul vaccin va fi gata, acela va fi şi la noi. Toată achiziţia se face prin Comisia Europeană la care noi suntem parteneri şi va fi distribuită către fiecare stat în parte, dar avem speranţa pentru sfârşitul anului, începutul anului viitor”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru a spus că România este pregătită pentru primirea celor două tipuri de vaccin existente.

„Sunt vaccinuri care au anumite condiţii, minim 70 de grade sau sunt vaccinuri care sunt la 28 de grade. Noi suntem pregătiţi pentru ambele tipuri de vaccinuri, avem pregătită şi reţeaua. Vor fi cei care sunt în prima linie, personalul medical, iar apoi pentru cei din linia a doua, persoanele cu risc, cu vârstele extreme în general, sunt nişte criterii pregătite şi le vom avea gata atunci când vom avea şi vaccinul”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

VEZI ŞI:

O sală de clasă, un bar, o sufragerie. Cum se transmite virusul în spații închise, prin aerosoli ce rămân în aer ore bune

PERICOL: coronavirusul a suferit mutația ”20A.EU1”. A apărut în Spania și se răspândește acum în Europa!

CRIMĂ politică: PSD de folosește de pandemie pentru mai multe voturi. Rafila și Cercel, agenți COVID?

1 comment

Leave a reply