Să fie Siegfried Mureșan? Trei oameni pe lista din care Klaus Iohannis va alege viitorul prim-ministru

1
1266

Președintele PNL Ludovic Orban se întâlnește cu Klaus Iohannis pentru a discuta propunerile de premier desemnat ale Partidului Național Liberal. Surse din partid au declarat pentru Digi24.ro că Orban a plecat la Cotroceni cu trei nume: Nicolae Ciucă, Florin Cîțu și Marcel Boloș.

Din cele trei propuneri președintele Klaus Iohannis urmează să aleagă o persoană care va fi desemnată să formeze guvernul, cele mai mari șanse avându-le actualul premier interimar, Nicolae Ciucă.

După discuția cu președintele de la Cotroceni, liberalii se vor reuni în ședința conducerii, unde vor valida propunerea de premier desemnat.

Numele lui Nicolae Ciucă și cel al lui Florin Cîțu au mai fost vehiculate în presă, surpriza de pe lista scurtă a liberalilor fiind ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Alte două nume de rezervă propuse de PNL sunt europarlamentarii Dan Motreanu (care a câștigat și alegerile parlamentare cu PNL Giurgiu) și Siegfried Mureșan, care a negociat la Bruxelles planul de relansare economică al României, potrivit surselor citate.

Ludovic Orban, președintele PNL, este chiar la această oră la Cotroceni unde discută cu președintele Klaus Iohannis despre propunerea PNL pentru postul de prim-ministru.

Cele trei nume au fost decise de liberali în ședința de azi dimineață de la partid, dar cuvântul decisiv îl are președintele Klaus Iohannis, potrivit prerogativelor constituționale.

Numele intens vehiculat de televiziunile arondate PSD este cel al europarlamentarului Siegfried Mureșan, purtător de cuvânt al PPE, principalul partid european din al cărui grup europarlamentar fac parte PNL și UDMR.

Mureșan are avantajul relației puternice la vârful UE, este vorbitor de germană și în contact permanent cu axa germană și a fost un puternic susținător al desemnării Laurei Codruța Kovesi ca procuror-șef al UE.

Totuși, preferatul președintelui ar fi Nicolae Ciucă, actualul premier interimar și fost ministru al Apărării.

VEZI ŞI:

AUR a folosit masiv Facebook. Mesaje tip ”Cambridge Analytica”, plasate țintit, promovare intensă, filmuțe

FOTO pentru tinerii absenți. Operată la picior, în cărucior, la 80 de ani, a venit să voteze în SUA, pentru România

Să fie Siegfried Mureșan? Trei oameni pe lista din care Klaus Iohannis va alege viitorul prim-ministru

1 comment

Leave a reply